Fii o stea printre stele - adopta un stil unic

Cu siguranta ca fiecare femeie, cat si barbat vrea sa fie unic in felul sau. Insa daca cu totii suntem unici, atunci nu mai putem fi unici pentru ca vom avea ceva in comun si anume unicitatea, nu-i asa? Totusi, probleme de etica sau logica nu au ce cauta in domeniul modei mai ales atunci cand vorbim despre creatie, despre tinute aparte, despre arta si despre unicitate.

Cum sa fii cel mai atragator sau cea mai dorita este probabil unul dintre telurile cele mai mari care nu numai ca mizeaza pe succes dar aduc cu sine si respect, stima fata de propria persoana. Astfel ca multa lume incearca sa fie cat mai unica, cat mai iubita si mai adorata in costumatia pe care o alege. Chiar daca ai la dispozitie putine accesorii cu care sa iti completezi tinuta sau nu ai o tinuta prea rafinata pentru un anumit eveniment, exista mereu o oportunitate de a straluci, de a fi o stea printre alte stele si anume hainedama.net. Cu un simplu click, aici veti reusi sa va achizitionati la preturi mici numai produse de calitate, care sa va faca sa obtineti efectul dorit. Iar daca aveti impresia ca lipseste unicitatea cel mai bun pont pe care il putem da este acela de a adopta o tinuta simpla iar alaturi de ea, cele mai extravagante accesorii, cat si o pereche de pantofi pe masura care sa evidentieze stilul nonconformist, daca aveti un astfel de caracter sau stilul vesel, rafinat daca sunteti in acest fel.

Insa atunci cand nu reusesti sa alegi nimic, si ti se pare ca inca nu s-a inventat moda potrivita pentru tine, poti sa iti pierzi o zi intreaga pentru a analiza vestimentatiile pe care hainedama.net le pune la dispozitie, si cu siguranta se va gasi ceva pe gustul tau.

Calatoriile interdimensionale-cateva relatari incredibile (I)

De la aparitia conceptului de calatorii interdimensionale, in 1954, Hugh Everett III, cel care a pus bazele acestei teorii a devenit celebru in lume-ntreaga. Universurile paralele si fizica cuantica si-au dat „mana” pentru a oferi oamenilor de stiinta si muritorilor de rand un subiect de discutie nesfarsit si deosebit de fascinant…
Barbatul din Taured. Intr-o zi obisnuita din 1954, un barbat obisnuit calatorea spre Tokyo, insa la aterizarea pe aeroportul din Tokyo, lucrurile au luat o intorsatura neasteptata. Cand a data pasaportul spre a fi vizat, barbatul a fost imediat luat la intrebari de catre ofiteri, intrucat, desi pasaportul era in regula, un amanunt soca: tara la care se facea referire era Taured, o tara de care nimeni nu auzise, situata intre Franta si Spania. Cand i s-a spus sa o arate pe o harta, barbatul misterios a indicat Principatul Andora. Pretinzand ca nu a auzit niciodata de Andora si ca Taured era acolo de o mie de ani, barbatul a marturisit ca de cinci ani vizita Tokyo in interes de serviciu. Scenariul sau era confirmat de vizele de pe pasaport, omul avea si bani din zonele pe unde umblase, dar si un carnet de conducere si niste cecuri de la o banca din tara necunoscuta. Bulversati de intamplare, oamenii legii l-au dus pe barbat intr-un hotel din apropiere, unde a fost pazit. A doua zi, barbatul disparuse misterios, desi singura iesire era un geam aflat la 50 de metri de sol… Desi Politia din Tokyo l-a cautat zile in sir, barbatul a fost de negasit. Poate s-a reintors in Taured…
Ce-ar fi fost daca Beatles nu s-ar fi despartit? Daca ti-au placut atat de mult Beatles-ii nu ai de facut decat un drum intr-un univers paralel, unde John Lennon si George Harrison nu au murit si formatia inca mai canta… Un barbat al carui pseudonim era James Richards a pretins ca, in timp ce-si urma cainele intr-un canion din California pe 9 septembrie 2009, a cazut intr-o gaura facuta de un iepure si si-a piedut cunostinta. Cand s-a trezi era intr-o camera ciudata, langa o masina, iar un om care s-a recomandat Jonas a venit imediat spre el. Masinaria ciudata fusese folosita sa-l transporte pe Richards intr-un univers paralel pentru a-l ajuta. In timpul discutie purtate, cei doi au ajuns sa discute despre Beatles, care, ciudat, in acea realitate, inca mai compuneau muzica si era in viata toti membrii formatiei. Cand s-a intors din calatoria ciudata a adus cu sine si o caseta unica, Everyday Chemistry, un album care nu a fost lansat niciodata in dimensiunea noastra, si pe care l-a uploadat pe propriul site…

Cum sa accesorizezi cele mai comode salopete de vara

In sezonul cald cele mai apreciate produse ale www.ppt.ro sunt salopete de vara, deoarece sunt comode si usor de purtat. Insa modul in care le accesorizezi poate transforma scopul tinutei si o poate transforma din WOW in … mai bine sa vedem cum accesorizezi cu stil salopetele de vara.

Fiindca te imbraca complet, putine salopete de vara mai au nevoie de accesorii in numar mare; poti renunta la cureluse si coliere, insa trebuie sa dai atentie incaltarilor, deoarece acestea definesc tinuta.

Daca iti place sa porti salopete de vara largi, cu mult material, acestea iti vor sa un aer casual si pot fi transformate intr-o tinuta teen sau loose army, in functie de incaltari. Daca vrei sa mergi pe stilul grounge alege o pereche de bocanci inalti si lasa-i desfacuti at mai mult. Un rucsac va completa cu succes tinuta, iar daca ai o sapca uni, intr-o nuanta care se regaseste pe modelele tale de salopete de vara poart-o cu incredere.

Atunci cand vrei sa fii mai jucausa, alege o pereche de tenesi cu platforma sau tenesi fara toc, inalti pentru salopeta ta. Vei obtine un aer tineresc si foarte modern.

Daca preferi salopete de vara cu materiale fluide si diafane, precum matasea, incaltamintea poate merge pe stilul minimalist: slapi decorati cu un element supradimensionat, ori poti sa optezi pentru varianta mai eleganta: platforme cu toc din fibra naturala. Atunci cand porti o salopeta cu un decolteu adanc, in V, opteaza pentru o pereche de pumps de inaltime medie, care alungesc silueta si ofera tinutei un aer pretios, indeosebi daca modelele de salopete de vara alese de tine sunt din matase naturala.

Cele mai usor de accesorizat salopete de vara in ce priveste incaltamintea sunt cele cu pantaloni evazati, care ascund pantofii. La acestea poti purta orice fel de incaltaminte, jucandu-te cu tocurile si platformele pentru o inaltime impunatoare sau vice-versa.

In ce priveste bijuteriile, multe modele de salopete de vara sunt confectionate din materiale cu imprimeuri bogate, astfel incat tot ce mai poti adauga in mix sunt o pereche de cercei lungi si cateva bratari subtiri. Acestea este preferabil sa fie aurii sau argintii, cat mai simple. Totusi, la un cocktail care are loc seara sau un eveniment care impune o tinuta eleganta, alege pentru salopete de vara cercei tip candelabru, care completeaza bine un decolteu generos.


Filozofta holismului

Aceasta filozofie este expusa in intregime intr-o carte admirabila,  Holism si evolutie,  scrisa in 1926 de un om mai mult decat remarcabil,  Jan C.  Smuts,  om de stat,  filozof si savant.  Un articol din ultima editie a Enciclopediei Britanica,  intitulat „holism",  scris de asemenea de catre Smuts,  ne ofera un rezumat al ideilor dezvoltate in carte.  Vom cita in extenso din acest articol:
„Holismul este o teorie care face din existenta «intregurilor» o trasatura fundamentala a lumii.  Ea se refera la obiecte naturale,  atat animate cat si neanimate,  ca intreguri si nu doar ca ansambluri de elemente sau parti.  Priveste natura ca avand in componenta corpuri si lucruri abstracte si concrete si nu ca fiind un intreg organic omogen si difuz. Si aceste corpuri sau lucruri nu sunt in intregime reductibile la parti; intr-un grad sau altul,  ele sunt intreguri care inseamna mai mult decat suma partilor lor,  iar punerea laolalta in mod mecanic a partilor nu va determina sau explica caracterul sau comportamentul.  Asa-zisele parti nu sunt de fapt reale,  ci doar distinctii analitice abstracte si nu exprima in mod corespunzator sau adecvat ce s-a intamplat cu alcatuirea lucrului ca intreg.
 Holismul este deci un punct de vedere aditional si complementar celui stiintific,  ale carui cuvinte cheie sunt continuitatea si mecanicismul. . .  Schemele mecaniciste ale stiintei se aplica chiar si corpurilor vii,  deoarece structurile lor materiale deterrnina functiile ce constituie caractere de viata. . .  Viata si mintea sunt considerate a fi derivate ale materiei. . .
 Schema stiintifica a fost in mod serios subminata de cele mai recente descoperiri din fizica si matematical. . .  Valoarea conceptului mecanicist pentru cercetare nu este pusa la indoiala,  dar nu mai poate fi considerata drept un adevarat indice al caracterului concret al universului si al continutului acestuia.  Holismul este o incercare de a explora o schema alternativa care va evita,  totusi,  capcana vitalismului. ”
Ce implica acest concept al intregului? in primul rand,  in masura in care un intreg este constituit din parti sau elemente,  ele nu pot fi fixe,  constante sau neschimbate. . .  Intregul si partile se influenteaza reciproc si se modifica reciproc. . .  Partile sunt turnate in forma si adaptate de intreg,  exact dupa cum intregul,  la randul lui,  depinde de cooperarea partilor sale. . .  Intrucat conceptul de intreg se aplica obiectelor naturale,  apar doua mari abateri de la schema stiintifica ortodoxa.
In primul rand,  din punct de vedere material,  viata si mintea nu sunt constituite din elemente fixe,  constante si neschimbatoare.  In al doilea rand,  in afara partilor sau a elementelor din lucruri exista un alt factor activ (intregul) pe care stiinta nu il recunoaste deloc.  „Evolutia inseamna cresterea gradului de complexitate a partilor sau elementelor co-operante,  cu o simultana crestere in unitate a tiparului cu care ele sunt combinate.
  Inseamna astfel o serie de intreguri in ascensiune,  de la cele mai simple tipare materiale pana la cele mai avansate. . .  Totalitatea sau holismul caracterizeaza intregul proces de evolutie intr-o masura mereu crescanda.  Si procesul este continuu,  in sensul ca tipurile mai vechi de intreguri sau tipare nu sunt inlaturate,  ci devin punctul de pornire si elementele unor tipare mai noi si mai avansate.
 Astfel,  tiparele material-chimice sunt incorporate in tipare biologice si ambele in tipare sau intreguri fizice ulterioare.  Electroni si protoni,  atomi si molecule,  componente neorganice si organice,  protoplasma. ,  plante si animale,  minti si personalitati sunt doar simpli pasi in aceasta miscare a holismului. . .  intregul este creator; oriunde partile conspira sa formeze un intreg,  acolo apare ceva care inseamna mai mult decat nasterea intregului din partile sale este un exemplu al mai multului rasarind din mai putin,  mai inaltului din mai jos,  intr-un mod care nu violenteaza ratiunea. . .  deoarece conceptul de intreg in relatie cu partile sale este un produs al ratiunii.
Smuts explica mai departe cum conceptul de cauzalitate pur mecanica este nesatisfacator si,  probabil,  o fictiune caci,  daca efectul nu e niciodata mai mare decat cauza,  daca cauza este si trebuie intotdeauna sa fie o masura exacta a efectului,  acesta nu poate fi un univers progresiv creator.  Cauzalitatea holistica (unde cativa factori contribuie la formarea de noi intreguri) este procesul real si face posibila cresterea si progresul care,  de fapt,  este realitatea in natura.  De asemenea,  daca aceasta cauza determina complet efectul,  determinismul este absolut.  In universul holistic libertatea este recunoscuta ca fiind inerenta naturii.

Gastronomia si vinul pe Valea Loarei

Castelele de pe Valea Loarei nu sunt unicul motiv de mandrie al locuitorilor zonei si mai ales nu sunt singurul punct de atractie pentru turistii care ajung pe aceste meleaguri. La fel de faimoase ca peisajele minunate pe care le intalnim la tot pasul pe intregul curs al Loarei, sunt produsele traditionale de gastronomie specifice zonei, dar si vinurile care provin din aceasta zona.

Cele mai renumite preparate din zona Vaii Loarei sunt rillettes de porc (un preparat asemanator pate-ului de ficat, care se face din carne de porc), carnea de capra Crottin de Chavignol (cea mai faimoasa din multele tipuri de branza de capra care se prepara in aceasta zona), precum si sosul alb de unt. Pasionatii de peste au si ei multe de castigat daca se aventureaza intr-o vizita la castele de pe Valea Loarei - mai ales daca beneficiaza de asistenta in planificarea sejurului din partea celor de la www.aeroshuttletransfers.ro - caci in aceasta zona pot gusta un salau delicios sau stiuca servita cu minunatul sos alb de unt (facut din unt semi-sarat, vin alb si o specie de ceapa numita salota, care se gaseste si la noi). Carnivorii pot degusta aici celebra specialitate Geline de Tourraine, facuta din gaina neagra cu acelasi nume, renumita pentru carnea sa cu un gust delicios. Tot carnivorilor inraiti li se adreseaza si jumarile sau carnatii facuti cu vin Muscadet (o alta vedeta locala), servite cu fasole alba Mojette, specifica zonei Vaii Loarei. Renumite pe Valea Loarei mai sunt si branzeturile, printre care merita mentionate Crottin de Chavignol, Sante-Maure de Tourraine (ambele din lapte de capra), dar si Cendre d’Olivet sau Curé Nantais, ambele din lapte de vaca.

Cat despre vinuri, oricine a fost macar o data pe Valea Loarei sau oricine a citit o data ceva despre acesta zona stie ca este renumita pentru vinurile care se fac aici, dulci sau seci, spumoase sau nu, albe, rosii sau roze, toate cu o aroma aparte, datorita solului foarte bun si climei blande. Dintre numele cele mai sonore nu uitam sa mentionam  vinurile Sancerre, Chinon, Muscadet sau Saumur.

Inventii geniale facute de indieni (III)

Toaletele cu apa curenta. Primele toalete „moderne” care permiteau tragerea apei dupa folosire au aparut tot in Valea Indusului. Folosindu-se de un sistem hidraulic sofisticat, toaletele existau in fiecare casa, fiind conectate la un sistem de canalizare la fel de sofisticat.
Codul binar. Format dintr-o succesiune de 0 si 1, codul binar a fost descris pentru prima data de Pingala (anul 200 i.d.Hr.). Pingala este numele autorului Chandaḥśāstra, cel mai timpuriu tratat sanscrit descoperit.
Cerneala. O sumedenie de culturi si civilizatii antice au preparat fel de fel de cerneluri proprii pentru a scrie pe diferite suporturi. Sursa pigmentului pe baza de carbon folosit in cerneala indiana (numit „musi”) a fost India. In sudul Indiei, scrierea cu cerneala folosind o unealta asemenatoare unui toc a existat inca din secolul IV i.d.Hr.
Lucrari din otel si metale. Indienii antici erau pionieri in ceea ce priveste metalurgia. Sute de kilograme de otel erau produse cu mii de ani inainte ca Vestul sa ajunga sa inteleaga despre ce e vorba. Crearea unui „glob ceresc” fara sudura i-a apartinut lui Kashmir-pana atunci sa faci un glob de otel fara sudura era imposibil.
Fibra optica. Dr. Narinder Singh Kapany, tot un indian, a descoperit fibra optica, cea care ne ajuta astazi sa avem televiziune cu o imagine impecabila, internet de mare viteza si alte servicii importante.
Chirurgia plastica. Da, da, nu am gresit cu nimic cand am scris chirurgie plastica. Indienii au fost pionieri in acest domeniu, chirurgia plastica existand in India inca din anul 2000 i.d.Hr.
In concluzie, dupa cum vedetei, indienii nu sunt vestiti doar pentru ingredientele lor culinare si bucataria lor dementiala; au avut oameni si inventii geniali/e care au revolutionat dezvoltarea societatii si modalitatea de a percepe lumea si stiinta…

Despre nunta si obiceiuri de nunta


Nunta este, fara doar si poate, unul dintre cele mai importante evenimente din viata unui om. Obiceiurile de nunta difera de la o regiune la alta a tarii, insa, toate sunt pretioase si merita pastrate, an de an. Ceea ce conteaza cel mai mult la o nunta, inainte de toate obiceiurile, este muzica, aceasta din urma raspunzatoare pentru atmosfera intregii petreceri de nunta. Si daca vrei o atmosfera pe placul tuturor invitatilor, alege un dj – nunta va fi un real succes, deoarece un dj profesionist stie sa alterneze stiluri de dans diferite si variate si sa fie, astfel, pe placul tuturor invitatilor tai.

Mai jos va prezentam cateva dintre obiceiurile de nunta cu care, probabil, sunteti deja familiarizati, dar despre care, intotdeauna se citeste cu placere.

  • Obiceiul jartierei avea, in trecut, o cu totul alta semnificatie: era acel articol vestimentar albastru pe care orice mireasa trebuia sa-l poarte. Astazi, obiceiul jartierei a fost inlocuit cu cu intrecerea cavalerilor de onoare pentru a prinde jartiera, dupa ce mirele i-o da jos miresei cu dintii si o arunca catre multime;
  • Aruncarea buchetului miresei are aceeasi semnificatie ca si aruncatul jartierei, asa ca domnisoara de onoare care va prinde buchetul va fi urmatoarea mireasa;
  • Rochia alba de mireasa a aparut, ca obicei, dupa ce regina Victoria a purtat, la nunta sa cu regele Alfred, o rochie complet alba. De atunci, acest obicei a devenit unic in ceremonia nuptiala, simbolizand puritatea si gingasia miresei;
  • Bomboanele care se impart la cununia civila si religioasa semnifica dragostea si bucuria pe care mirii o impartasesc nuntasilor, insa si dulceata iubirii tanarului cuplu. Bomboanele sunt, obligatoriu, in numar impar, pentru a aduce noroc proaspetilor insuratei.
  • Aruncatul cu orez simbolizeaza fertilitatea. Astfel, gestul nuntasilor poate fi interpretat ca un indemn adresat mirilor de a avea copii;
  • Dansul mirilor este un obicei vechi si nu are legatura cu nunta in sine, ci cu cu regi si regine, cand in cadrul unei serate la palatul regal primii care deschideau seara si dansul erau gazdele.

Cateva informatii inedite despre William Shakespeare

William Shakespeare nu a fost singurul Shakespeare din teatru. Fratele sau, Edmund, a fost actor in Londra. Din nefericire, a murit la 25 de ani, fiind inmormantat la biserica St. Saviour, Southwark. William insa a trait destul cat sa acumuleze o avere considerabila. Pana la 33 de ani el adunase atatia bani incat si-a permis sa-si cumpere New Place, a doua cea mai mare casa din Stratford-upon-Avon. Lui Judith, a doua sa fiica i-a lasat prin testament 50.000 de euro in banii de acum. Totusi, Judith, spre deosebire de sora sa, Susannah, care stia sa se semneze, se semna cu amprenta degetului, fiind analfabeta. O explicatie putea fi modul de a trata alfabetizarea-era specifica barbatilor, care aveau nevoie de cunostinte de acest fel in diferite profesii.

Shakespeare nu a scris opera sa in intregime. El avea colaboratori, fiind co-autor la multe din scrierile sale. De obicei, o singura piesa era scrisa de trei sau patru scriitori-lucra alaturi de Thomas Middleton la Timon of Athens, si cu John Fletcher la Henry VIII. Desi s-a speculat ca Sonetele sale sunt autobiografie, s-a dovedit in timp ca ele au fost doar dovezi ale maiestriei stilului si artei scriitoricesti a celebrului Shakespeare. Credeti sau nu, lui Shakespeare nici macar nu i-a pasat de posteritate si de ce se va intampla cu operele sale… Si totusi, piesele sale au fost mereu in atentia iubitorilor de teatru. Vreme de 200 de ani insa, piesele sale au fost „modificate” si adaptate timpurilor. De exemplu, tragediile nu au mai fost tragedii si au fost „imbunatatite” cu elemente comice si finaluri fericite-in 1681, piesa Regele Lear a capatat o aura surprinzatoare: Cordelia si Edgar au facut nunta si au dantuit pana nu au mai putut, asta sub atenta supraveghere a regizorului Nahum Tate.
Pe cat de bogat, pe atat de trista viata a avut Shakespeare. Si mai trist e ca nu a avut urmasi care sa supravietuiasca pana in zilele noastre. Hamnet, baietelul sau, a murit la 11 ani, Sussana nu a avut copii, iar Judith a avut urmasi, dar au murit de tineri… Daca adaugam si toti dusmanii pe care i-a avut-de exemplu, Voltaire era de parere ca Hamlet era opera unui „betiv salbatic”-vom realiza ca Shakespeare nu a fost tocmai cel mai fericit om de pe Pamant.

Sisteme de panouri solare

Panourile solare reprezinta cel mai ieftin si inovator tip de “supravietuire” in prezent, un sistem complex care poate sa aduca reale beneficii omului modern care are la baza costuri foarte mici. Si spunem supravietuire deoarece, iata, in aceste zile cutremuratoare de costuri exorbitante pentru un  trai decent,  nu avem decat putine placeri si multe nevoi. Nevoile incep cu lumina, caldura, apa calda, fara de care nu mai  putem trai, deoarece modernitatea ne-a facut sa fim dependenti de tot si toate.

Atunci  cand vorbim despre sisteme panouri solare shop-einstal.ro trebuie sa avem in vedere mai multe variante si desigur sa pornim si de la cateva sugestii. Intr-o perioada se vehicula faptul ca panourile solare se vand la preturi mult prea mari fata de preturile reale de productie, iar comerciantii erau singurii care aveau de profitat de pe urma acestor afaceri. In prezent insa este foarte simplu sa ai panouri solare deoarece modalitatea de constructie a unui astfel de sistem este dezvaluita de catre experti chiar si omului de rand care cu putina perseverenta poate sa o duca la bun final. Folosind panouri solare, s-a demonstrat ca toate costurile de producere a apei calde vor scadea cu cel putin 70 % si in plus utilizarea panourilor fotovoltaice duce aproape la  zero cheltuielile pentru producerea de electricitate. In plus pentru caldura nu se va depinde nici de combustibilii fosili care sunt de gasit in cantitati limitate cel putin pentru o perioada pana probabil se va inventa o noua modalitate de obtinere a lor.

Pe de alta parte sistemele de panouri solare sunt foarte usor de intretinut, de montat iar daca tot putem profita de combustibil gratuit, adica de energia solara pe care nu trebuie sa dam niciun ban atunci de ce sa nu o facem cu totii? Iar daca ne gandim si la natura ne vom da seama ca vom ajuta si la intretinerea acesteia, fara alte tipuri de poluari in masa.

Cele mai ciudate joburi din lume

1. Tester pentru mancarea de caini. Exista oameni care sunt platiti sa guste mancarea de caini si asta zi de zi. Cu siguranta cand erati mici si voi v-ati intrebat ce gust are mancarea de caini, insa oamenii astia au reusit sa faca o cariera de succes din asa ceva…
2. Scriitor de notite. In special in facultate sau la facultatea de medicina, cu precadere. Pentru fiecare curs plata se face in functie de cat de mult a dictat profesorul si calitatea notitelor.
3. Dezlipitor de guma de mestecat de pe strada. Folosind intrumente speciale, angajatii curata guma de mestecat uscata din toate zonele stradale, inclusiv cele mai putin accesibile.
4. Determinator al sexului puilor. Cei care au un astfel de job sorteaza puii de gaina si ii impart in functie de sex-masculin sau feminin.
5. Recoltator de creiere. In multe restaurante asiatice se serveste creier proaspat. Ei, oamenii care au meseria de recoltator creiere scot creiere din cutia craniana a animalelor pentru a fi preparate asa cum trebuie.
6. Prinzator de furnici. Exista ferme de furnici care trebuie repopulate la un moment dat. Atunci intervine prinzatorul de funici, care se duce unde stie ca sunt musuroaie de furnici si aduce in „ferma” noi exemplare.
7. Cautatorii de mingi de golf. In timpul partidei de golf, foarte multe mingi cad prin ochiuri de apa, mlastini de pe terenul de golf. Exista oameni care le cauta pentru a readuce „in circuit”.
8. Specialist de telemarketing pentru cimitir. Jobul lui consta in a atrage clienti pentru inmormantari in cimitirul respectiv cu un discurs… cat mai convingator.
9. „Judecatorul de miros”. Unii lucreaza in industria parfumurilor si miros mostre, altii in industria produselor pentru igiena orala, si miros… gurile oamenilor…
10. Inspector de chipsuri. Verifica daca exista anomalii ale formei chipsurilor.
11. Spargator de oua. Jobul lui este sa separeu galbenusul de albus.
12. Inspector de zaruri. Verifica imperfectiuni sau „trucaje” aplicate zarurilor in cazinouri.

Mamaia – vechi si nou

Timp de multe decenii, statiunea Mamaia a fost considerata „perla litoralului romanesc” datorita plajei sale superbe, cu nisip fin, datorita apei, datorita foarte bunei amplasari a hotelurilor, dar si din multe alte motive. Astazi Mamaia este de la an la an intr-un continuu proces de transformare, astfel ca in fiecare sezon turistii care ajung aici sa fie intampinati de noi hoteluri in Mamaia, de noi restaurate, noi cluburi, noi locuri de distractie pentru copii, astfel incat orice turist ajunge aici sa se simta pe deplin satisfacut.

Vechile hoteluri din Mamaia, incepand din partea de sud si ajungand pana in nordul statiunii au fost renovate, reconditionate, in cea mai mare parte mobilierul vechi a fost schimbat, foarte putine fiind astazi hotelurile de evitat in zona Mamaia. Pe de alta parte, insa, noi hoteluri cu conditii si arhitectura moderna au aparut de o parte si de alta a strazii ce strabate Mamaia, atragand ca un magnet turistii, mai ales pe cei cu gusturi mai exclusiviste si pe cei care isi doresc altceva decat amintirea turismului litoral de odinioara.

Cu toate acestea, preturile pentru cazare in Mamaia variaza inca foarte mult, de la preturi foarte bune si pachete accesibile pentru vacante, pana la pachete de vacanta in conditii de lux la preturi accesibile unei categorii limitate de turisti. Pentru o oferta cat mai completa si mai avantajoasa pentru o vacanta la Mamaia, paradistours.ro a pregatit si pentru aceasta vara preturi dintre cele mai bune, la care se adauga si reduceri interesante. De asemenea, pentru ca tot mai multi turisti sunt atrasi de zona de nord a statiunii Mamaia, tot aici puteti gasi oferte si pentru aceasta zona, aflata in continua extindere. Aceasta este de altfel si zana in care se afla cea mai mare concentratie de cluburi de noapte exclusiviste si restaurantele cu meniuri incantatoare.

Despre moarte, numai de bine…

Printre cele mai dure realitati despre moarte este cea potrivit careia la trei zile de la moarte, enzimele care odata te-au ajutat sa digeri cine incep sa te manance. In trecut, acum mai bine de 350.000 de ani, oamenii care mureau din diverse cauze erau inmormantati in pamant pentru a feri restul comunitatii de boli si infectii. In toata istoria omenirii aproximativ 100 de miliarde de semeni au murit, cei mai multi dintre ei din cauze naturale. Altii au ales sa se sinucida: de exemplu, in New York, sunt mai multe morti prin sinucidere decat crime.

Nu mai putin de 150.000 de oameni mor in secunda in care se naste un copil, multi dintre ei din cauza scrisului ilizibil al doctorilor-omoara 7.000 de oameni anual-farmicistii nu inteleg exact ce sa le dea pacientilor. De asemenea, este stiut faptul ca stangacii mor cu trei ani mai devreme decat cei care scriu cu mana dreapta, iar auzul nu dispare imediat dupa moarte-el dispare ultimul. Si daca nu murim ucisi sau nu ne sinucidem (la fiecare 40 de secunde, cineva comite un suicid) murim loviti de masina-la fiecare ora, in America, o persoana este omorata de un sofer beat.
Leonarda Cianciulli, un serial killer celebru din Italia, isi „transforma” victimele in prajiturele pentru ceai si le servea invitatilor sai. Pe de alta parte, filosoful grec Chrysippus este singurul care a murit din cauza rasului atunci cand si-a imbatat… magarul incercand sa-l faca sa manance smochine. Si sigur nu stiati ca, creatorul ambalajelor Pringles a cerut expres ca a sa cenusa sa fie depozitata intr-un astfel de ambalaj devenit celebru sau ca 80% dintre barbatii rusi nascuti in 1923 au murit in

Al Doilea Razboi Mondial (crucificarea este inca folosita in Suda ca forma de pedepsire a celor care comit infractiuni). Incheiem aceasta trecere in revista a unor fapte mai putin cunoscute despre moarte cu doua constatari: mai degraba poti muri in timp ce faci baie in cada, lovit de un fulger in timpul unei furtuni, decat sa mori din cauza unui atac terorist; la fiecare 60 de secunde mor 35 de milioane… de celule din organismul nostru.

Cum iti alegi tricoul polo potrivit?

Sezonul calduros bate la usa facandu-si simtita prezenta din ce in ce mai mult, in fiecare zi. Din aceasta cauza piesa de rezistenta care nu trebuie sa iti lipseasca din garderoba este un tricou polo barbati. Insa, cand te regasesti in fata unui raft plin de tricouri de acest gen, de unde stii care este cel mai potrivit pentru tine? Ce nuanta ti se potriveste si care este marimea potrivita?!

Un tricou polo barbati are la origini camasa clasica dar, din punctul de vedere al confortului si al versatilitatii, este mult mai usor de purtat la diverse tinute in functie de momentul zilei.

Insa, ce trebuie sa stii atunci cand mergi sa achizitionezi un tricou polo barbati? Iata cateva sfaturi care iti fac mai usoara munca alegerii unui astfel de model.

In primul rand fii atent la croiala tricoului, aceasta trebuie sa fie in concordanta cu constitutia corpului. Inainte de a merge la cumparaturi si a alege forma unui tricou polo barbati analizeaza-ti silueta.
Trebuie sa stii ca, desi toate tricourile polo pentru barbati par sa fie la fel, exista anumite croieli care avantajeaza sau dezavantajeaza anumite siluete, totul pornind de la forma gulerului.
O alta regula de care trebuie sa tii seama in momentul in care alegi sa achizitionezi un tricou polo barbati, o reprezinta lungimea acestuia. Pana nu demult lungimea unui tricou era in stransa legatura cu marimea care se regasea pe eticheta acestuia. Acum insa, din dorinta acerba a confectionerilor de textile de a lucra mai mult, acestia aleg sa confectioneze aceste tipuri de tricouri la lungimi standard. Asadar, alege tricouri care sa se potriveasca in functie de conformatie corpului tau care sa nu fie nici foarte lungi nici foarte scurte.

Dupa ce te-ai orientat asupra a acestor lucruri importante in ceea ce priveste alegerea unui tricou polo barbati, poti accesa site-ul grandprix-originals.ro, unde cu siguranta vei gasi astfel de piese vestimentare pe gustul si conformatia corpului tau. Spor la shopping!

Creaturi bizare de pe mapamond

1. Copiii cu ochi negri: Totul a inceput in 1998, cand jurnalistul Brian Bethel a fost abordat de doi baieti in momentul in care se apropia de masina personala. Cei doi i-au cerut sa-i duca la o plimbare. Pana aici nimic neobisnuit, numai ca pe data ce baietii s-au apropiat de el, Brian a simtit sentimente de frica, panica si nervozitate, dar si nevoia foarte puternica de a le deschide usa de la masina si a-i invita la plimbarea dorita. Nu mica i-a fost mirarea cand s-a uitat la ochii lor care erau de un negru-taciune infioarator…
2. Oamenii-umbra: Sunt siluete negre, de obicei barbati, care merg pe holuri sau intra direct in pereti sau mai au obiceiul sa priveasca minute in sir la o persoana care doarme. Unii le spun fantome, altii spun ca sunt creaturi din alte dimensiuni… Cine stie? Adevarul e la mijloc.
3. „Piticii”: De cand s-a descoperit ca intr-adevar un hobit a trait pe pamant, tot mai multi oameni de stiinta pretind ca printre noi exista entitati umanoinde care de multe ori ne cerceteaza societatea, comportamentul, pentru a invata. Ce? Nu se stie. Elfii, gnomii fac parte din aceeasi familie. In Mexic, de exemplu, se crede ca fiinte asemanatoare gnomilor invadeaza spatiul locuit de oameni pentru a fura mancare sau pentru diverse ritualuri ciudate.
4. „Doppelgangerii”(Sosiile): Un cuvant derivat de origine germana, Doppelganger se refera la dublura exacta a unei persoane (un fel de clona). In alte culturi i se spune Vardoger si este dublura unei persoane care inca nu s-a nascut si care face totul in avans (uneori implica si fenomenul „Déjà vu”). Un exemplu: sotia unui muncitor se uita pe o fereastra de la o casa de vizavi de casa familiei sale, cand l-a vazut pe sotul sau adus acasa de un prieten de la munca. A dat fuga acasa, a batut la usa, nu a raspuns nimeni, a deschis cu cheia, in casa nu era nimeni. Dupa doua ore a venit sotul sau singur, spunandu-i ca atunci sosise acasa si ca toti prietenii lui de la munca mai stateau inca cateva ore sa termine o lucrare mare. Prietenii unei persoane au auzit cand acelea au venit, cu cinci minute inaite ca ele sa fie „in carne si oase”-puteau jura ca au auzit exact aceleasi zgomote, acelasi ras, aceeasi conversatie. In credinta populara se crede ca cine vede un „Doppelganger” poate sti cu siguranta ca persoana in cauza e pe moarte sau a murit…Percy Shelley si Abraham Lincoln ar fi avut astfel de experiente…