Ai nevoie de gauri perfecte? Cumpara masini de gaurit cu talpa magnetica

Gaurirea este unul dintre procesele cele mai importante din productia industriala de mobila. Piesele se imbina intre ele cu ajutorul suruburilor sau niturilor, care trebuie sa intre in niste zone speciale obtinute doar cu ajutorul gauririi. Orice gaura data gresit poate sa distruga intreg ansamblul construit, asa ca in productia de serie se folosesc masini de gaurit cu talpa magnetica, care permit gaurirea precisa a oricarui material lemnos sau feros pentru ca rezultatele obtinute sa fie impecabile.

Masinile de gaurit cu talpa magnetica au o constructie compacta, se pot folosi chiar si in spatiile restranse, au iluminare LED, ceea ce le face foarte usor de utilizat chiar si in zonele de productie unde lumina nu prea e buna. Aceste masini de gaurit cu talpa magnetica sunt de gasit fabricile care se ocupa cu obtinerea de constructii de hotel, in ingineria auto sau in mecanica, avand un maner reversibil care exista pe amble parti ale masinii. Talpa magnetica de la masini de gaurit cu talpa magnetica permite fixarea si stabilitatea marita a masinii, asigurand conditii de siguranta sporite. In general, masinile pot fi operate si cu o singura mana, are lant de siguranta ce permite si operarea pe verticala sau deasupra capului. De cele mai multe ori le intalnim pe santierele de constructii, unde se fac gauriri in serie, diametrele de gaurire ajung si la 127 mm in tevi de hotel, iar motorul puternic e ideal pentru gaurirea tevilor cu perete subtire si gros.

Turatia redusa influenteaza durata e viata a carotei, masina rezistand exploatarii fara necesitatea lubrifierii permanente. In plus, se poate transporta usor dintr-un loc in altul, se pot da un numar foarte mare de gauri intr-un timp scurt, garantandu-se perfectiunea fiecarei gauri. Depozitarea masinilor de acest fel este usoara, nu necesita conditii speciale, singurele cerinte fiind lipsa umezelii si un mediu fara particule ce ar putea distruge partile active ale masinilor.

Cum sa dormi fara griji

Problemele legate de somn risca uneori sa devina cronice, iar alteori (spun medicii neurologi) poat conduce la aparitia unor tulburari fizice si psihice ireversibile. Una din cauzele insomniei la barbati, este ispita (factorul perturbator!), exercitata de catre femei inaintea somnului, pe parcursul acestuia sau chiar in somn, imbracind forme dintre cele mai curioase. Prima forma si cea mai insidioasa consta in faptul ca femeia doarme dezbracata sau imbracata numai de forma, distragind barbatului atentia de la orice altceva (in cazul de fata de la somn). A doua cauza (ca o prelungire a celeilalte) este simularea (manipularea!), adica inducerea sentimentului de insatisfactie, care pune la grea incercare (pirerderea somnului!) orgoliu barbatului. In al treilea rind, extinderea provocarii vizuale in timpul somului femeii (si nesomnului pentru barbat!) prin expuneri nonconventionale (hartuiri premeditate!), induse in subconstient. In toate cazurile, efectele produse ( tulburarile repetate de somn) sunt greu de cuantificat (jumatate din noptile unui barbat sunt marcate de tulburari de somn), ceea ce o face pe Jessamyn West sa concluzioneze succint :” insomnia este un desert fara vegetatie si fara locuitori”.

Progrese importante facute gratie berii

Sticlele din sticla. Desi nu a creat sticla, berea a fost artizanul aparitiei sticlelor din sticla in care mai tarziu s-au depozitat apa, lapte, medicamente. Este un prim exemplu de productie in masa exclusiv mecanica, care va inflori incredibil in secolul XX. Michael Joseph Owens a fost cel care a venit cu ideea unei masini care producea sticle din sticla.

Asa au aparut sticlele de bere clasice cu gatul lung. Pana in 1903, masina sa de imbuteliat bere in sticle din sticla putea sa toarne berea in 12 sticle de sticla intr-un singur minut. Pana in 1912 putea sa toarne in 50 de sticle pe minut, iar din 1915 deja tot globul se folosea de masina sa de imbuteliat bere. Licenta de producere de sticle din sticla a fost apoi data si celor din industria producatoare de ketchup, celor care imbuteliau suc si celor care se ocupau de vinuri. Pasteurizarea si teoria germenilor. Pasteurizarea este asociata in prezent cu laptele si presupune incalzirea puternica si racirea rapida a substantelor pentru a omori bacteriile. Cu toate astea, cel care a descoperit beneficiile acestui proces, Louis Pasteur, nu prea se gandea la lapte, ci incerca sa „repare” berea. Berarii locali voiau sa stie ce anume le strica berea, asa ca Pasteur a fost insarcinat sa descopere misterul din spatele distrugerii berii. Pasteur a gasit imediat motivul: niste bacterii care putea fi inlaturate rapid incalzind puternic si racind rapid bautura.

Procesul avea sa fie numit pasteurizare, de la numele sau. Pasteurizarea a dus si la demonstrarea teoriei germenilor, care spunea ca patogenii exterior pot provoca boli grave. Inainte se credea ca patogenii sunt generati spontan intr-o substanta si nu vin din afara ei. Asa au fost fabricate vaccinuri speciale iar medicina moderna s-a dezvoltat intr-o directie care a permis tuturor sa nu se mai imbolnaveasca asa de repede din orice.

Strainatatea, o alternativa riscanta in comparatie cu locuri de munca de la noi

Oportunitatea de a lucra in strainatate si de a avea un viitor asigurat le-a suras multor romani care au ales sa paraseasca tara in ultimii 10 ani. Decat sa caute locuri de munca Timisoara, de exemplu, si sa nu gaseasca mai nimic de lucru sau ceva foarte prost platit, tinerii, categoria cea mai afectata de criza de pe piata locurilor de munca, si-au pus speranta in ofertele destul de tentante ale firmelor din afara. Ce i-a determinat sa faca acest pas?

In primul rand salariul mult mai mare la care puteau aspira, modul in care erau tratati-desi aici se poate discuta prin prisma filmuletelor despre romani facute de televiziunea Channel 4-si posibilitatea de a-si ajuta familia pentru o perioda lunga de timp. Siguranta locului de munca nu este garantata nici in strainatate, locuri de munca Timisoara pot fi uneori mult mai bune decat ceea ce esti nevoit sa faci pentru un ban in afara-de exemplu, termini IT si ajungi sa cauti fier prin gunoaiele oamenilor pentru cateva sute de mii in bani romanesti, insa Romania te obliga sa renunti rapid la orice speranta legata de un job din care sa traiesti si sa nu ajungi sa mori de foame. In al doilea rand, romanii au plecat catre alte tari pentru ca i-a atras si posibilitatea largirii orizonturilor de cunoastere, mai ales in cazul tinerilor dornici sa cunoasca si alte stiluri de viata, alte civilizatii si culturi. Cunostintele facute acolo, prietenii straini si posibilitatea chiar de a invata din mers o limba straina-nu ai cum sa nu inveti engleza, de exemplu, daca tot auzi zi de zi in jurul tau, in Anglia, de exemplu, vorbindu-se limba lui Shakespeare-se vor dovedi mai mult decat utile atunci cand vei fi nevoit sa te intorci in tara si poate sa-ti reincepi cautarile pentru locuri de munca Timisoara.

Pe de alta parte, experienta unui intership in strainatate si a unui job intr-un domeniu de viitor pot sa fie puncte grele in CV si te pot ajuta sa iti gasesti in tara un loc de munca mult mai bun decat daca te-ai fi oprit doar la a cauta ceva, fara sa faci nimic altceva. Desigur, exista si reversul medaliei, in sensul ca te expui benevol discriminarii, te rupi de familie si prietenii din tara si o iei de la zero, indiferent de cat de greu iti este. Cu toate astea, romanii se descurca indiferent de situatie si incearca sa faca orice pentru a emigra si a scapa de problemele economice din tara lor…

Muzica de luni