Dantura ta poate fi perfecta daca soliciti stomatologului un aparat dentar invizibil Invisalign

Nimeni nu este perfect, asa ca orice om are probleme cu dantura. Foarte importanta pentru o viata normala si o vorbire corecta, clara, dantura noastra depinde mult de modul in care sunt aranjati dintii pe maxilare, de cat de drepti sunt si cat de bine ancorati in gingii au reusit sa fie dupa ce au aparut.

Atunci cand aveti dificultati in masticatie sau dintii sunt prea inghesuiti pe arcada, spatiile interdentare sunt mari si aveti un usor sasait la vorbire ori va lipsesc anumiti dinti este bine sa consultati un medic ortodont. De asemenea, daca exista o muscatura nefunctionala, oasele fetei nu va permit sa mancati in mod normal orice tip de hrana, tot medicul ortodont va poate ajuta. In urma evaluarii, medicul stomatolog specializat in ortodontie va sti exact ce tip de aparat dentar vi se potriveste si pe ce durata il veti purta. Desi este mai scump si mai pretentios decat un aparat dentar clasic, aparatul dentar invizibil Invisalign va poate readuce zambetul pe buze dupa doar cateva luni, fara dureri sau interventii complicate.

Aparatele dentare se monteaza in general pe fata interioara a dintilor, asa ca din exterior nici nu se vad. Smaltul nu e afectat, cariile nu apar, iar bracket-ii au cimentarea facuta pe partea interioara. Cum am precizat si la inceput, dantura nu este la fel la toti oamenii, asa ca aparatul dentar Invisalign se poate personaliza pentru a indeplini toate cerintele de confort si a indrepta corect dantura in cel mai scurt timp. Prin purtarea aparatului dentar se recontureaza aspectul facial, zambetul este cat se poate de natural si nu mai trebuie ascuns. Cu Invisalign se pot indrepta deplasarile minore sau cele mai mari, dintii supraaglomerati, dintii cu spatii interdentare, dar si ocluziile incrucisate sau cele adanci, cand dintii se „incaleca” pur si simplu. Cazurile mai grave, adica ocluziile inverse, pot fi indreptate si ele cu Invisalign, insa tratamentul va dura mai mult, pentru ca dintii inferiori sunt iesiti in afara celor superiori din cauza maxilarului superior nedezvoltat corespunzator.

Efectele purtarii aparatului dentar invizibil nu se vad imediat, ci in timp, asa ca trebuie sa aveti rabdare si sa mergeti regulat la medicul ortodont. La final, cand veti scoate aparatul dentar invizibil dintii vor fi perfect aliniati, veti vorbi corect, veti pronunta toate sunetele asa cum trebuie si nu veti mai avea probleme cu socializarea in grupul dvs. de prieteni.

Referinte: http://www.pianocabinet.ro/aparat-dentar-invizibil-invisalign/
http://www.invisalign.ro/

O lectie foarte importanta legata de munca

Unul dintre cei mai inteligenti oameni pe care i-am cunoscut si cu care am petrecut destul de mult timp este cel care m-a invatat niste lectii de viata despre care nici nu stiam in momentele respective cat de utile sunt. Desi n-a fost casatorit cu mama, eu ii spun tatal meu vitreg pentru ca este barbatul fata de care m-am atasat foarte mult in cei sase ani in care a fost alaturi de familia mea. Este inginer si face al naibii de bine tot ceea ce face, avand proiecte in toata lumea, de la Egipt la China.

Pe parcursul unui proiect, se dedica acestuia 100%, urmand ca apoi sa poata trai un an de zile numai bine cu banii castigati de pe urma acestuia. Tatal meu vitreg, printre altele, mi-a spus niste vorbe pe care le-am retinut imediat: “munca mintala este intotdeauna mai buna decat cea fizica si trebuie sa faci tot ce poti ca sa ajungi sa practici o astfel de munca.” In momentul respectiv intelegeam ce vrea el sa zica, insa abia cativa ani mai tarziu aveam sa ajung cu adevarat la esenta acelor cuvinte.. mult dupa ce el disparuse din peisajul vietii mele. Tipul de munca pe care il practic in momentul de fata este munca mintala, pot spune. Si contrar opiniei prietenilor si chiar membrilor familiei, aceasta munca poate deveni destul de obositoare in anumite momente.

Oricum, acum inteleg lectia pe care am invatat-o acum ceva ani si care chiar cred ca mi-a influentat deciziile in mod inconstient. Tatal meu vitreg m-a ajutat sa-mi ridic standardele de la dorinta de a deveni chelnerita la cea de a lucra cu oameni cu functii inalte in proiecte care ma pasioneaza. El este cel care mi-a schimbat perceptia asupra aspectului financiar al vietii si regret doar faptul ca nu-i pot multumi inca.

Aparate vending Snakky de la Nordexim Coffee Services

Cu peste 20 de reprezentante in toata tara, Nordexim Coffee Services este distribuitor oficial al aparatelor vending Lavazza si distribuitor de aparate vending de bauturi racoritoare si snacks-uri.

Destinat locatiilor aglomerate, cu un trafic mare de persoane, fie publice (aeroporturi, spitale, gari) sau private (banci, hipermarket-uri, companii), aparatele vending Snakky aduc o varietate de optiuni, pentru toate gusturile sau preferintele. Gama de produse oferite include : apa minerala, bauturi racoritoare carbogazoase si necarbogazoase, cornuri, ciocolata, napolitane, chips-uri si alune. Printre furnizorii nostri se numara : Coca-Cola, Ferrero Rocher, Master Foods si Alka, asocierea cu aceste brand-uri de renume fiind un avantaj perfect pentru alegerea aparatelor vending Nordexim.

Nordexim Coffee Services ofera astfel un pachet complet de servicii si solutii perfect adaptate necesitatilor afacerilor moderne, cu scopul de a imbunatati conditiile de munca si de a oferi un plus de motivare si confort pentru angajatii sau clientii oricarei companii.

Distribuitoarele automate de bauturi racoritoare si produse alimentare sunt montate gratuit, aprovizionarea, igienizarea si service-ul fiind asigurate de catre angajatii companiei. Vizitele de aprovizionare a aparatului vending ales sunt facute in functie de consum, in general de 2-3 ori pe saptamana.

Distribuitoarele automate sunt de ultima generatie, din punct de vedere al design-ului modern si al tehnologiei folosite, fiind fabricate in Italia de Necta - Zanussi si Bianchi.

Printre cele mai vandute aparate vending Snakky se afla Snakky Master, Snakky SL si Snakky Rondo. Toate dispozitivele Nordexim sunt echipate cu sisteme de racire care mentin o temperatura constanta, asigurand calitatea si prospetimea produselor pentru un timp indelungat. Ele sunt prevazute cu sisteme de plata cash, cash-less sau combinatii intre acestea. Sistemul de plata cash include cititoarele de bancnote, jetoniere cu rest si jetoniere simple. Aceste sisteme pot recunoaste bancnote, monede, jetoane si ofera posibilitatea eliberarii restului dupa ridicarea produsului. Sistemul de plata cash-less include dispozitive care utilizeaza carduri, chei sau tag-uri. Acestea pot fi incarcate valoric direct pe aparat sau, o data pe luna, in mod automat, oferind astfel posibilitatea unui credit cumulativ.

Printre bauturile reci oferite se numara: Coca-Cola, Fanta, Sprite, Nestea, Cappy Pulpy, apa minerala si apa plata Dorna si Burn. Gustarile sarate pot fi Covrigeii Casei, Tarralli sau Toortitzi, iar gustarile dulci sunt Mars, Bountry, Snickers, croissante Alka, napolitane Alfers, Kinder Bueno, Biscuitii Casei sau guma de mestecat Orbit.

Snakky SL este un automat care ofera snacks si bauturi reci, in doze sau in sticle. Produsele oferite sunt 14 la numar, iar 18 sunt tipuri de bauturi reci, fiind, in total, 32 de selectii. Capacitatea totala a aparatului vending este de 293 de produse, dintre care 108 sunt doze sau sticle.

Snakky SL este un aparat vending cu 6 sertare si usa cu geam dublu laminat, care necesita cate 4 dezghetari standard in 24 ore, reconfigurate electronic automat. Dimensiunile aparatului sunt de 1700 mm inaltime, 600 mm latime, 1335 mm adancime necesara cu usa deschisa si 160 kg greutate neta.

Spre deosebire de Snakky SL, Snakky Master ofera 30 de selectii, dintre care 12 sunt bauturi racoritoare si 18 sunt snacks-uri. Capacitatea totala a aparatului vending este de 288 de produse, organizate in 6 sertare, cu sistem antifurt, geam dublu laminat si preturi programabile. Dimensiunile disposizitivului sunt de 1700 mm inaltime, 703 mm latime, adancime necesara 1335 mm si o greutate de 190 kg.

Rondo este un aparat vending de dimensiuni mai mari decat celelalte, destinat locatiilor cu trafic mediu spre mare si foarte mare de persoane, fie ca este vorba despre angajati sau clienti. Acest dispozitiv are cea mai mare oferta de produse si bauturi si beneficiaza si de keypad si de selectii direct. Astfel, are 42 de selectii numerice si 5 selectii directe, cu o capacitate totala de 386 de produse.

Dimensiunile acestui aparat vending sunt de 1830 mm inaltime, 880 mm latime, 1494 mm adancime necesara (cu usa deschisa) si o greutate de 290 kg. Cu o usa construita din geam dublu laminat, display LCD alphanumeric, tastatura antivandalism si preturi programabile, Rondo este cea mai buna alegere pentru consumatorul dinamic si pretentios al secolului XXI.

Nordexim Coffee Services acopera un portofoliu de clienti „Working Places”, „Traffic Locations” si „Public Locations” ce numara peste 5,000 de puncte de vending in toata tara. Cu ajutorul echipei tehnice proprii, Nordexim Coffee Services poate acorda service, aprovizionare si mentenanta directa, fara subcontractori, cu acoperire nationala si raspuns in maximum 24 de ore de la solicitarea clientului.

Cele mai frumoase povesti incep online

Am auzit vorba asta zilele trecute venind din partea unei tipe. De fapt, este destul de inadecvat s-o numesc ‘tipa’ din moment ce fata avea undeva la 12 ani. Poate unii i-ar fi dat vreo 15, dar, din proprie experienta, stiu ca fetiscanele din ziua de azi pot, chiar foarte usor, sa-si adauge prin machiaj si tinuta cel putin 2-3 ani la varsta. Sunt doar aparente, oricum, care insala intotdeauna indiferent de situatie. Oricum, aceasta tanara domnisoara ii spunea prietenei ei despre cum prieteniile si asa-zisele povesti de dragoste - pentru ca la 12 ani nu poti trai asa ceva inca, parerea mea - au inceput in mediul virtual. Si unde altundeva sa inceapa, daca nu pe Facebook?

Pentru ca, bineinteles, Twitter n-a ajuns pana la indepartata Romanie si Yahoo Messenger deja a intrat in istorie ca o amintire a generatiilor astora batrane, cum ar fi generatia mea. De platforma Hi5 nici nu mai zic! Si in momentul in care am auzit acele istorisiri atat de dramatice si “captivante” despre viata ei plina de evenimente care se petrecea mai mult in casa decat afara, in mediul real pana la urma, am ramas intrebandu-ma: oare problema e la mine sau la ea? Nu pot raspunde cu siguranta la aceasta intrebare pentru ca stiu foarte bine ca nimic in viata nu este bun sau rau, iar noi nu suntem in masura sa le punem altora etichete oricum. Dar, avand in vedere logica si valorile mele care vin din modul in care am crescut (calculator cu Windows 97 si slot doar pentru discheta sora-mii cu un referat ca sa treaca si ea clasa), ce ziceau fetiscanele nu era deloc in regula. Nu spun ca generatiile noi sunt “vai de capul lor” sau “degradate” precum afirma stimabilii nsotri parinti sau chiar si cei mai apropiati de varsta mea pentru ca nu e asa. De fapt, aceste generatii chiar sunt mai puternice decat noi, in sensul metaforic al cuvantului, tocmai prin cunostintele lor in tehnologie care acum sunt avansate de la o varsta frageda. Dar, pentru Dumnezeu, ar fi cazul sa-si traiasca si ei vietile!

Cele mai frumoase lucruri nu incep daca ne belim ochii la un ecran, ci in momentul in care toate simturile ne sunt activate de bataia vantului, de un sarut, de caldura soarelui, de ceea ce este cu adevarat viata.

Comunicarea sau liantul societatii

Cuvantul comunicare a devenit un insotitor al celor mai tulburatoare experiente intelectuale, un concept atragator si utilizat cu o frecventa de invidiat. „Comunicarea este terenul de intalnire conceptuala unde se intersecteaza relatiile interpersonale si inovatiile tehnologice, stimulentele politico-economice si ambitiile socioculturale, divertismentul usor si informatia serioasa,mediile ambiante locale si influentele globale, forma si continutul, substanta si stilul” – scrie originalul cercetator James Lull.

Cu siguranta ca toti teoreticienii comunicarii sunt de acord ca toate procesele sociale implica si un proces de comunicare pe care il gasim in absolut orice ziar Blaj. „Numai in aparenta societatea este o suma statica de institutii sociale; in realitate, ea este reanimata sau reafirmata creator in fiecare zi de acte particulare de natura comunicativa care au loc intre indivizii ce o alcatuiesc. Orice structura culturala, orice act individual care tine de comportamentul social implica, intr-un sens explicit sau implicit, comunicare” ne spune E. Sapir. Tocmai de aceea, relatiile umane pot fi numite interactiuni comunicationale. Astfel incat conceptul de comunicare a devenit, in epoca noastra, unul universal si larg-cuprinzator. si aceasta pentru ca, asa cum se afirma, totul, dar absolut totul, comunica. Asadar, cum „totul comunica”, iar societatea noastra a fost deja numita „de comunicare”, sunt autori, ca Lucien Sfez, care considera comunicarea drept substanta societatii.

Mass-media constituie un important instrument al stabilitatii unei societati prin comunicare. Functiile pe care sistemul mass-media le ofera la nivel social consolideaza deci stabilitatea sa si, atata vreme cat societatea le reclama drept necesare, cu oricate schimbari tehnologice ale unor mijloace, cu oricate modificari impuse de noi realitati stiintifice dedicate comunicarii, sistemul mediatic va supravietui. in toate statele democratice, recunoscandu-li-se drepturile de a informa, comenta si critica, precum si rolul de vector al emanciparii, mass-media sunt, implicit, considerate „centrul vital al vietii publice” cat si al unei vieti sociale sanatoase.

Nostalgie legata de liceu si de el

Cine nu are iubirea aia din liceu? Garabet Ibraileanu a scris, la inceputul romanului Adela, intr-o serie de citate memorabile, ca fata pe care-o iubesti la 18 ani si n-o mai vezi, o vei iubi toata viata. Eu cred cu devarat in acest lucru si nu doar din perspectiva barbatului, ci si reciproc. Nu c-as fi eu o mare romantica, dar sunt convinsa ca in acea perioada simtim cel mai intens senzatiile de inceput de dragoste, fluturii in stomac si toate emotiile alea specifice adolescentei care totusila 18 ani se transforma usor-usor in maturitate.

Ca orice alta tanara, am avut si eu ‘marea mea iubire’ din liceu. Este omul care m-a facut sa simt niste lucruri pe care nu credeam ca le-as putea simti vreodata, lucruri care nici macar nu stiam ca exista. Este cel care m-a invatat despre viata, despre lume, cel care mi-a deschis ochii in foarte multe privinte. Dar cel mai important este ca el a fost unul dintre primii oameni care a crezut cu adevarat in mine, care a vazut in mine potentialul imens pe care-l am si si-a dorit sa-l scoata la suprafata. Si a facut-o. Ce este cel ami frumos in aceasta poveste e ca inca am o relatie cu acest om si, dupa atata vreme, sentimentele noastre unul fata de celalalt n-au facut decat sa se amplifice. In continuare el ma sustine permanent si crede in mine, in toate visurile pe care ma incurajeaza sa le urmez.

Eu nu trebuie sa fiu nostalgica, nu pot sa fiu nostalgica in legatura cu varsta de 18 ani privind aspectul emotional al vietii. Pentru ca il am pe el chiar langa mine si in momentul de fata, iar asta cred ca ne face cu adevarat niste invingatori.

De intretinerea placii de baza si a HDD-ului depinde „viata” laptopului dvs.

Dintre toate componentele unui laptop, cele mai importante sunt placa de baza si hard disk-ul. Placa de baza, impreuna cu procesorul si procesorul grafic asigura functionarea si afisarea pe ecranul laptopului a unor imagini la cele mai bune rezolutii, procesarea in timp real a sarcinilor si realizarea optima a tuturor operatiunilor facute cu ajutorul sau. Pe de alta parte, HDD-ul este mediul de stocare principal al laptopului, asta insemnand ca fara el nu putem sa facem mai nimic pentru ca nu avem unde sa stocam informatie, unde sa instalam un sistem de operare.

Pe placa de baza stau montate toate componentele principale ale laptopului si conectorii speciali, asa ca orice defectiune la ea, oricat de mica, duce la imposibilitatea folosirii sistemului. Primele semne ca placa de baza nu mai merge in parametri normali sunt dati de pornirea greoaie si fara a afisa nimic pe ecran, imposibilitatea pornirii calculatorului, USB-urile care nu mai raspund deloc la nici un fel de input, placa de retea nu mai „simte” cablul de Internet. Diagnosticarea corecta a unor astfel de probleme cu placa de baza se face la service laptop, acolo unde echipa de specialisti va sti exact cum sa actioneze indiferent de cauza care a dus la aparitia acestor anomalii de functionare. Se poate descoperi la o verificare atenta ca laptopul nu a fost curatat de praf, ca s-a folosit incarcator universal sau unul care nu e de calitate, ca s-au varsat lichide pe tastatura etc.

Repararea placii de baza la service onlaptop se face prin inlocuirea si relipirea cipurilor/rebailling, dar si prin curatarea cu ultrasunete sau refacerea traseelor defecte de pe pcb. Se mai pot incerca operatiuni de inlocuire a smd-urilor si tranzistorilor, daca situatia o cere. De cealalta parte, HDD-ul poate sa se defecteze din cauza unor factori externi, caldura, apa, socuri, scaparea laptopului pe parchet sau din cauza unor factori interni, cum ar fi erori generate de anumite aplicatii, un software care nu functiona bine. Si ventilatia poate distruge un laptop, daca acesta nu are suficient aer in jur si sub el pentru a permite coolerului sa raceasca toate placile si implicat HDD-ul.

Manifestarile aparute cand un HDD e defect sunt multiple, dintre ele cele mai populare fiind disparitia de date, erorile de disc sau sistemul lent-se pot auzi chiar si zgomote ciudate in timpul functionarii laptopului sau cand acesta e in secventa de bootare. In cele mai multe cazuri, inlocuirea HDD este recomandata, pentru ca o reparatie facuta chiar si la un service cu experienta, ca service onlaptop, nu garanteaza ca defectul nu va mai aparea pe masura ce HDD-ul imbatraneste.

Trimite orice, in toata lumea, prin servicii moderne de curierat international

Tot mai multi romani au parasit tara si au plecat la munca in strainatate. Acolo, si-au intemeiat o familie sau si-au adus rudele, membrii familiei acolo, lasand in tara in special batranii sau alte rude care nu au putut pleca cu ei. Cu anumite ocazii sau in perioada sarbatorilor, dinspre tari ca Spania sau Italia si inspre acestea pleaca zeci de pachete cu bunatati care trebuie sa ajunga in timp util la rude si prieteni. Pentru asta exista serviciile de curierat international, un tip aparte de servicii care asigura livrare chiar in ziua respectiva sau a doua zi, dupa cum doreste clientul.

Livrarea se realizeaza in cel mult 12 ore, pentru cele programate in aceeasi zi, cu primul avion disponibil, pentru bagaje de sub 15kg, care se pot transporta in bagaje de manca. Pentru moment, zonele in care pot avea loc astfel de expedieri sunt cele din Europa, Africa, Asia, America de Sud, cele mai ieftine fiind cele spre Europa. In alte cazuri, livrarea poate dura de la 6 la 18 ore, atat pentru colete, cat si pentru plicuri. Daca un anumit client nu are nevoie de livrari prin servicii de curierat international se poate apela la livrarea in 1-3 zile lucratoare la cele mai mici tarife. Livrarile sunt posibile si in 3-5 zile, asa ca fiecare isi alege varianta care-l avantajeaza si care se incadreaza intr-un anumit buget alocat. Anumite servicii de curierat international livreaza coletele chiar si la alta destinatie aleasa de cel care primeste pachetul, totul pentru ca expeditorul sa fie multumit.

Gratie internetului si platformelor moderne, statusul livrarilor se poate verifica online, la fel cum se pot primi notificari atunci cand o livrare a fost finalizata. Relatiile oferite de Call Center si modalitatile de contact foarte rapide imbunatatesc mult comunicarea dintre firmele de curierat si clienti, astfel ca fiecare comanda ajunge la destinatar in timp record.

E o prostie sa tii dieta

Poate ma insel eu, cine stie, dar din toate datele stiintifice adunate pana acum, se concluzioneaza lejer si obiectiv ca dietele sunt o porcarie imensa care dauneaza sanatatii din multe, multe puncte de vedere. Si acum vorbesc de dietele care se refera la renuntarea la anumite mancaruri, nu cele care includ pastile sau ceaiuri speciale, pentru ca acelea te omoara pur si simplu. Sunt sinucidere curata. Inainte de toate, sper ca este destul de clar faptul ca noi, oamenii, suntem conceputi in asa fel incat sa mancam atat carne, cat si fructe sau legume. Deci cine se gandeste ca a fi vegetarian il ajuta la slabit se inseala amarnic pentru ca este contrar naturii noastre, contrar anatomiei, sa traim fara proteinele si substantele care se gasesc numai in carnuri.

Daca se face alegerea de a nu manca grasimi asta-i altceva. La fel si pentru opusul acestui caz, nu se poate trai sanatos cu adevarat fara consumul de legume si mai ales fructe. Am observat ca sunt multi oameni care nu mananca fructe mai deloc pentru ca se gandesc ca fructele ingrasa din cauza zaharului pe care-l contin. Da, exista acest risc, dar o cafea cu trei pliculete de zahar sau o sticla de Cola sunt drumul sigur care obezitate si chiar probleme mai grave. Fructele, in schimb, nu pot dauna sanatatii. Lasand la o parte acest aspect, am mai auzit de la diversi oameni ca ei s-au apucat de sport dar tin si o dieta in acelasi timp. Ei bine facand sport se arde un numar mare de calorii, nivelul energiei poate scadea chiar drastic in functie de cat sport se practica, si corpul are nevoie de resurse de unde sa extraga aceste substante. Ori daca nu-i furnizezi corpului hrana, ce alternativa are?

Alternativa in acest caz este sa extraga ceea ce-i trebuie din mineralele si proteinele stocate in muschi si oase, transformandu-te intr-un schelet invelit de grasime. Da, chiar daca faci sport. Prin urmare, dietele sunt o prostie indiferent de tipul lor si ca sa avem grija de noi trebuie sa oferim organismului tot ceea ce are el nevoie!