Cum poate social media sa prevada viitorul?

Tendintele in moda. Postarile de pe retelele de socializare spun foarte multe despre moda pe care o imbratiseaza utilizatorii in anumit perioade. Multi dintre noi aparem in diferite ipostaze imbracati, evident, cu ce ne place, ce mai cumparam nou, ne mandrim cu noile achizitii. La randul lor, designerii incepatori, isi posteaza creatiile pe retelele de socializare, vad pareri de la oameni pasionati de moda, mai primesc idei, poate fara voia celor care analizeaza creatiile.

Avand feedback-ul permanent, imediat, al publicului, designerii pot sti exact ce tendinte sa atace si cum sa se muleze pe noile gusturi ale fanilor unui anumit brand. Analiza pura poate prezice exact ce stil, marimi, culori ar trebui sa produci ca sa se vand ca painea calda. Performanta la locul de munca. Este deja o regula pentru angajati si sefi sa faca cautari pe Google si sa caute pe retele de socializare dupa nume pe angajatii noi. Multi indivizi care isi doresc un job in companie pot sa fie respinsi doar pentru ca nu stiu cum sa scrie pe retelele de socializare, au poze compromitatoare sau sunt prea vulgari. Alti angajatori te pot lasa cu gura inchisa si cu CV-ul in mana chiar daca nu ai zis nimic, dar au zis altii despre tine numai tampenii pe retelele de socializare. Angajatorii nu prea au voie sa faca discriminari de orice fel, dar like-urile tale ii ajuta sa discrimineze fara sa stie nimeni ca o fac. Tot like-urile pot prezice inteligenta, stabilitatea emotionala, abuzul de droguri sau alcool.

Exista deja un tool pentru Facebook numit YouAreWhatYouLike.com unde poti verifica ce spun like-urile despre personalitatea ta. Un alt instrument util pentru Facebook a fost dezvoltat de niste profesori universitari, cercetatori, pentru a prezice cu acuratete performanta la locul de munca. S-au avut in vedere cinci trasaturi de caracter: agreabilitatea, constiinciozitatea, stabilitatea emotionala, extrovertirea si deschiderea. Pentru prima trasatura, ca sa ai un scor mai mare evita orice conflicte politice si dezbateri aprinse cu oamenii de pe Facebook. Pentru trasatura numarul II trebuie sa ai postari detaliate, profil detaliat, poze cu tine lucrand din greu; a treia trasatura poate avea un scor mare daca nu esti prea plin de emotie prin poze si prin postari.

Pozele cu prietenii multi, multimile unde esti si tu demonstreaza ca esti extravertit, iar calatoriile in afara tarii si literatura clasica sunt un semn al deschiderii. Angajatul ideal are scor mare in toate categoriile. Si Twitter poate spune multe despre personalitatea ta in functie de: cati prietei urmaresti, cati te urmaresc, de cate ori ai aparut cu postari in lista celorlalti.