In 1975, aparatul de fotografiat digital a fost inventat de inginerul Kodak Steven Sasson. Aparatul nu prea functiona bine, rezolutia era de doar 0.01 megapixeli, in loc de card de memorie avea o „caseta” digitala pe post de recorder. 23 de minute dura procesarea unei singure imagini, care nu putea fi vazuta decat prin intermediul unui device special care se cupla la un tv. Desi tehnologia parea promitatoare, Kodak nu a promovat si nici nu a dezvoltat aparatul intrucat le putea afecta vanzarile pe partea de rolfilme.
Au patentat de altfel cateva tehnologii care mai sunt inca folosite in aparatele de fotografiat digitale de astazi. In 2001, Kodak a scos pe piata si primul aparat de fotografiat complet digital, primele camere wi-fi in 2005, iar cand camerele cu wi-fi nu se mai vindeau au fost retrase de pe piata. Intre timp, alta companie a folosit o tehnologie asemanatoare pentru a crea carduri SD active via Wi-Fi pentru diverse tipuri de aparate de fotografiat. Esecul Kodak de a se duce si spre fotografia digitala a dus la faliment, in 2012. Compania a revenit in 2013 si acum vinde echipamente de printare si servicii.
Digitalul a fost mereu o provocare pentru marile companii, desi implementarea lui nu a insemnat costuri uriase. Ceea ce i-a impedicat pe cei care se aflau in spatele marilor afaceri sa isi puna in aplicare visurile a fost depasirea unor bariere si preconceptii din trecut care s-au dovedit mult mai puternice decat provocarile prezentului. Multe dintre lucrurile pe care le denumim moderne astazi au fost in preajma noastra de zeci, sute, mii de ani, inclusiv tehnologii pe care acum le credem revolutionare.
Tehnologiile revolutionare implicate de predecesorii noilor device-uri au fost o revelatie la vremea respectiva si au fost puse in practica tocmai datorita unei viziuni care o depasea pe cea din prezent. Oamenii erau mai dispusi sa accepte ceva ce nu puteau intelege pe moment, dand sansa unor inventii sa apara si sa se dezvolte pana la generarea unor tehnologii care au facut posibila evolutia noastra ca oameni si din punct de vedere al civilizatiei.