Tapetul pentru pereti a avut dintotdeauna locul sau aparte in preferintele designerilor de interior, fiind nu numai o solutie rapida si la indemana de placare a peretilor, ci si una accesibila oricarui buget. Chiar daca nu tot timpul a fost „pe val” tapetul sau fototapetul pe care il mai vedeam prin casele amenajate prin anii 90 a suferit an de an modificari si a evoluat atat ca stil cat si ca tehnologie de imprimare, ajungad ca in prezent sa fie tot mai recomandat de catre designerii de interior si folosit in moduri cat mai ingenioase.
Iata care sunt principalele tendintele pentru anul 2016 in materie de foto tapet:
Flori – de la printuri la scara mare, natura moarta, pana la motive vintage, de inspiratie botanica, ce pot fi folosite atat in stilul contemporan cat si in amenajari mai clasice.
Motive geometrice – motive simple, curate, care aduc prospetime si ordine in casa. Sunt de incercat anul acesta in zone cu suprafete mai mici, ca de exemplu bai sau antreuri, sau chiar in dressing. Aceste forme sunt foarte versatile si pot fi folosite chiar si pe tavan, pentu cei mai indrazneti.
Animal printuri – de la ordinul reptilelor si pana la creaturi dintre cele mai mari, tapetul ce imita texturile animal print sunt foarte cautate, pentru aerul lor exotic si luxos. Sunt ideale pentru pereti accent, pentru holuri sau pentru spatii mai intime.
Printurile pentru copii – o paleta foarte variata, care include de la animale si pasarele mici, baloane si jucarii, si pana la fototapeturile cu eroi de basm sau personaje din desene animate.
Natural faux – fototapetul care imita materiale naturale precum lemn, beton, piatra, caramida sau lemn. Poate fi un perete accent sau poate imbraca intreaga camera, insa acesta este unul dintre trendurile cele mai populare.
Cosmopolit – imagini iconice ale marilor orase si ale vietii din aceste metropole. La fel de populare sunt si fototapeturile cu destinatii de vacanta.
Exteriorul fuzioneaza cu interiorul – tapetul folosit ca un mijloc de a aduce natura in casa, fie ca vorbim despre iara, copaci, plante sau flori. Astfel, chiar daca locuim intr-o metropla aglomerata putem sa ne incarcam bateriile acasa, intr-un spatiu verde, amenajat in plin living sau intr-o camera de recreere.