Cand ai de consolidat o fundatie sau o zona cu un sol mai pretentios te poti folosi foarte bine de micropiloti forati Terratest. Micropilotii sunt special ganditi pentru o rezistenta sporita a zonelor unde sunt amplasati, se pot turna in teren, sunt pana la urma piloti cu capacitate portanta slaba si medie si sectiune mica, de pana la 250 mm.
Incarcarile de la suprastructura catre terenul de fundare sunt transferate direct sau indirect, se limiteaza astfel eventuale deformari ale constructiei si deteriorari ale fundatiilor. Incarcarile se pot referi aici, in cazul unor micropiloti forati Terratest, la compresiune, smulgere, pot fi chiar si transversale, de la ridicarea terenului.
Dupa ce s-a forat zona in care vor sta micropilotii se introduce armatura si se toarna sau injecteaza corpul pilotului. Forajele se pot face in orice tip de teren si chiar in roci si zidarie, forarea are loc la orice inclinare, armatura este protejata cu lapte de ciment sau cu microbeton, introduse prin injectie sau turnare.
Ce se poate face cu micropilotii? Multe. Se folosesc micropiloti la fundatii de la diverse cladiri noi, in spatiile restranse, la ancorarea fundatiilor in cazul stalpilor de inalta tensine sau cand avem piloni pentru transmisiuni radio.
Gasim micropiloti montati si la fundatiile microcentralelor eoliene, la consolidarea cladirilor noi, atunci cand e nevoie de preluarea eforturilor de tractiune sau cand e nevoie de structura portanta solida pe terenuri slabe.
Stabilitatea pantelor este mai buna cu micropiloti de calitate, alunecarile de teren sunt imposibile prin armarea terenului din zonele cu probleme, se pot face si puturi si o izolare mai buna in lucrarile de la subsol.
Firmele care se ocupa de realizarea micropilotilor pot sa va sfatuiasca ce fel de materiale sa folositi si unde, cum sa ii amplasati si ce fel de structuri sa sustineti cu ajutorul lor. Si tot ele va pot face si oferte de pret si va pot prezenta portofolii cu lucrari deja executate pentru a vedea exact cum arata micropilotii in teren.