Cu capul in nori pe Transalpina

Muntii Parang adapostesc cea mai inalta sosea din Romania care a devenit populara datorita peisajelor autohtone dar si datorita faptului ca cine ajunge in aceasta locatie are sentimentul ca se afla „cu capul in nori”. Transalpina atinge altitudinea de 2154 metri in punctul cel mai inalt- Pasul Urdele si se intinde pe o suprafata de aproximativ 140 km.

Cazarea nu reprezinta o problema pentru cei dornici de o vacanta ce va strabate judetele Alba, Gorj, Sibiu si Valcea. O accesare a site-ului http://turism.infokazare.ro te poate orienta catre cele mai apropiate locatii pentru aceasta destinatie. O recomandare utila o reprezinta Luncile Prigoanei, Ranca, Novaci sau Sibiu unde se vor gasi o sumedenie de pensiuni, vile si han-uri.

Adrenalina ce insoteste in special soferul deriva din lipsa parapetilor sau a curbelor periculoase dar este compensata de entuziasmul noutatii si al provocarii. Toti pasagerii vor fi incantati de frumusetea peisajelor ce insotesc intreg traseul.

Denumita ”Poteca Dracului” si „Drumul Regelui”, soseaua vine cu istoria legiunilor romane care l-ar fi construit ca punct strategic in razboaiele purtate cu dacii pe aceste meleaguri. Soseaua a fost inaugurata in anul 1938 in timpul domniei regelui Carol al II-lea fiind considerata o adevarata realizare atat strategica cat si economica.

Reabilitarea soselei a inceput in anul 2009 dar reprezinta inca o provocare cu toata dovada potentialului turistic deoarece nu au fost finalizate toate marcajele sau montati in totalitate parapetii.

In general traseul se deschide dupa luna aprilie, in functie de conditiile meteorologice. In anul 2013 s-a deschis dupa data de 15 mai. Intrebarea cand se inchide transalpina vine cu raspunsul pentru luna noiembrie, dar conditionata de starea vremii. Asadar, a nu se lasa planificarea excursiei la intamplare avand in vedere cele mentionate anterior.

Transalpina este locul potrivit pentru a te incarca cu energie pentru o lunga perioada de timp si pentru a fi cu „capul in nori”.