Maini inzestrate

„Maini inzestrate“ (Gifted Hands) este titlul in limba romana a unui film care te lasa cu gura cascata...un film care trebuie si merita vazut.

Actiunea se invarte in jurul povestii incredibile a unui copil de culoare careia societatea americana nu ii prevestea un viitor prea stralucit. Era in perioada in care Statele Unite era o tara plina de ura, dominata de rasism. De aceea, micutului Ben Carson i-a fost greu sa se remarce, fiind marginalizat si insultat. Mai mult, el si fratele lui au crescut fara tata, care o inselase pe mama lor.

Ben Carson un ar fi fost unde este astazi, daca un ar fi existat mama lui, o persoana iubitoare si atenta la educatia pe care o primeau fiii ei. In ciuda greutatilor si problemelor zilnice, fiind o simpla menanjera, care nici macar un stia sa citeasca, ea a reusit sa faca o diferente in viata baietilor. Desi a fost internata o perioada intr.-un sptial de boli psihice, ea nu i-a lasat pe copii s avada starile sale. Pe Ben, profesorii il descurajau acasa, insa din partea mamei lui, nu primea decat incurajari. Era obligat sa citeasca cat mai multe carti si sa un se uite pera mult la televizor. Cu timpul, a ajus sa ii placa sa cunoasca cat mai multe si sa fie remarcat de profesori.

Astfel, crescand intr-o atmosfera in care era incurajat sa meraga inainte, copilul de culoare ajunge sa fie cel mai buni neurochirurg din intreaga lume. Poate spuneti ca este o simpla poveste, draguta chiar, insa este adevarata. Ben Carson este si acum doctor, la spitalul Hopkins din Statele Unite. De fapt, filmul este o ecranizare a cartii sale, care poarta acelasi titlu.

Acest film are o mare incarcatura educationala si totodata emotionala, care iti va schimba radical felul in care te raportezi la aproapele tau si chiar la tine insuti. Perseverenta, si curajul sunt temele principale ale acestui film.

Un film care merita vazut!