Mituri despre ciocolata

Toata ciocolata ne face rau. Ciocolata nu e junk food nicidecum. Chiar poate fi foarte sanatoasa pentru organismul nostru. Presiunea sanguina mare poate scadea dramatic daca se consuma ciocolata neagra, cu foarte multa cacao. Un studiu recent a analizat obiceiurile de consum ale unui numar de 21.000 de adulti englezi, concluzionand ca acei indivizi care mananca doua bucati de ciocolata pe zi au sanse cu pana la 11% mai mici sa faca infarct, atac de cord.

La fel si cei care mananca multa ciocolata, pot sa se puna la adapost de boli cardiovasculare grave. Exista doar o corelatie formala intre mancatul de ciocolata si riscul scazut de boli cardiovasculare. Cei cu boli ale sistemului cardiovascular pot sa se fereasca voluntar de ciocolata, in timp ce oamenii care sunt sanatosi o pot manca in cantitati mari. Participantii la studiu preferau ciocolata cu lapte si nu cea neagra, care e mai sanatoasa. Ciocolata neagra e singurul dulce din lume care ne ajuta sa scapam de greutatea in plus, intrucat laptele si ciocolata in combinatia aceasta nu prea ne ajuta. Doar o bucatica de ciocolata poate sa alunge poftele pentru orice tip de mancare.

Pe de alte parte, cei care mananca o bucatica de ciocolata neagra pe zi, 15 zile la rand, pot sa scada rezistenta la insulina cu pana la 50 de procente, scapand de riscul glicemiei crescute si de diabet. Grasimile din ciocolata neagra previn absorbtia zaharului in sange. Atentie insa, nu trebuie consumata ciocolata in cantitati mari pentru ca nu are nici un efect si ne face doar foarte rau la stomac si ne creste glicemia excesiv.