Cea mai cunoscuta poza

Este official: Microsoft nu se va mai ocupa de Windows XP! Acest sistem de operare pentru PC –uri si laptopuri a fost cel mai popular, avand acest succes dupa doar un timp scurt de la lansare. Despre Windows XP se poate spune ca este si cel mai longeviv sistem de operare. Probabil majoritatea oamenilor au avut Windows XP, iar fotografia care il caracterizeaza, care apare cand deschidem laptopul, ne-a ramas ca amintire.

Nu am fi crezut ca wallpaper-ul ,,Bilss” este o imagine reala; in schimb ne-am fi gandit ca este create si editata in programe precum Photoshop. Totusi, aceasta fotografie este realizata de Charles O’Rear, un mare fotograf care a lucrat pentru numeroase publicatii, precum Los Angeles Time sau National Geographic. Fotograful a povestit zilele trecute cum a realizat imaginea celebra si cum a ajuns emblema pentru Windows XP.

Charles povestea ca poza a fost facuta imediat dupa o ploaie, iarba fiind inca verde, soarele era si el acoperit partial de nori. Momentan fotograful locuieste in San Francisco, in apropierea locului cu pricina. Charles povesteste ca avea de mult timp in vedere cadrul respectiv, iar in momentul in care a realizat frumoasa priveliste era in drum spre iubita lui. Fotograful a declarat: ,, Cred ca cei de la Microsoft au cautat o fotografie care sa inspire liniste. Multi au crezut ca acea fotografie este modificata in Photoshop. Nu, este cat se poate de reala”.

Charles O’Rear a declarat ca fotografia a fost cumparata de agentia pentru care lucra. Cei care lucreaza la Microsoft au realizat un reportaj despre povestea imaginii célèbre, spusa chiar de fotograf. Impreuna cu cei de la Microsoft au mers in locul care apare in celebra fotografie ,,Bilss”.