William Shakespeare nu a fost singurul Shakespeare din teatru. Fratele sau, Edmund, a fost actor in Londra. Din nefericire, a murit la 25 de ani, fiind inmormantat la biserica St. Saviour, Southwark. William insa a trait destul cat sa acumuleze o avere considerabila. Pana la 33 de ani el adunase atatia bani incat si-a permis sa-si cumpere New Place, a doua cea mai mare casa din Stratford-upon-Avon. Lui Judith, a doua sa fiica i-a lasat prin testament 50.000 de euro in banii de acum. Totusi, Judith, spre deosebire de sora sa, Susannah, care stia sa se semneze, se semna cu amprenta degetului, fiind analfabeta. O explicatie putea fi modul de a trata alfabetizarea-era specifica barbatilor, care aveau nevoie de cunostinte de acest fel in diferite profesii.
Shakespeare nu a scris opera sa in intregime. El avea colaboratori, fiind co-autor la multe din scrierile sale. De obicei, o singura piesa era scrisa de trei sau patru scriitori-lucra alaturi de Thomas Middleton la Timon of Athens, si cu John Fletcher la Henry VIII. Desi s-a speculat ca Sonetele sale sunt autobiografie, s-a dovedit in timp ca ele au fost doar dovezi ale maiestriei stilului si artei scriitoricesti a celebrului Shakespeare. Credeti sau nu, lui Shakespeare nici macar nu i-a pasat de posteritate si de ce se va intampla cu operele sale… Si totusi, piesele sale au fost mereu in atentia iubitorilor de teatru. Vreme de 200 de ani insa, piesele sale au fost „modificate” si adaptate timpurilor. De exemplu, tragediile nu au mai fost tragedii si au fost „imbunatatite” cu elemente comice si finaluri fericite-in 1681, piesa Regele Lear a capatat o aura surprinzatoare: Cordelia si Edgar au facut nunta si au dantuit pana nu au mai putut, asta sub atenta supraveghere a regizorului Nahum Tate.
Pe cat de bogat, pe atat de trista viata a avut Shakespeare. Si mai trist e ca nu a avut urmasi care sa supravietuiasca pana in zilele noastre. Hamnet, baietelul sau, a murit la 11 ani, Sussana nu a avut copii, iar Judith a avut urmasi, dar au murit de tineri… Daca adaugam si toti dusmanii pe care i-a avut-de exemplu, Voltaire era de parere ca Hamlet era opera unui „betiv salbatic”-vom realiza ca Shakespeare nu a fost tocmai cel mai fericit om de pe Pamant.