Toaletele cu apa curenta. Primele toalete „moderne” care permiteau tragerea apei dupa folosire au aparut tot in Valea Indusului. Folosindu-se de un sistem hidraulic sofisticat, toaletele existau in fiecare casa, fiind conectate la un sistem de canalizare la fel de sofisticat.
Codul binar. Format dintr-o succesiune de 0 si 1, codul binar a fost descris pentru prima data de Pingala (anul 200 i.d.Hr.). Pingala este numele autorului Chandaḥśāstra, cel mai timpuriu tratat sanscrit descoperit.
Cerneala. O sumedenie de culturi si civilizatii antice au preparat fel de fel de cerneluri proprii pentru a scrie pe diferite suporturi. Sursa pigmentului pe baza de carbon folosit in cerneala indiana (numit „musi”) a fost India. In sudul Indiei, scrierea cu cerneala folosind o unealta asemenatoare unui toc a existat inca din secolul IV i.d.Hr.
Lucrari din otel si metale. Indienii antici erau pionieri in ceea ce priveste metalurgia. Sute de kilograme de otel erau produse cu mii de ani inainte ca Vestul sa ajunga sa inteleaga despre ce e vorba. Crearea unui „glob ceresc” fara sudura i-a apartinut lui Kashmir-pana atunci sa faci un glob de otel fara sudura era imposibil.
Fibra optica. Dr. Narinder Singh Kapany, tot un indian, a descoperit fibra optica, cea care ne ajuta astazi sa avem televiziune cu o imagine impecabila, internet de mare viteza si alte servicii importante.
Chirurgia plastica. Da, da, nu am gresit cu nimic cand am scris chirurgie plastica. Indienii au fost pionieri in acest domeniu, chirurgia plastica existand in India inca din anul 2000 i.d.Hr.
In concluzie, dupa cum vedetei, indienii nu sunt vestiti doar pentru ingredientele lor culinare si bucataria lor dementiala; au avut oameni si inventii geniali/e care au revolutionat dezvoltarea societatii si modalitatea de a percepe lumea si stiinta…