Pentru ca astazi instalarea de camere de supraveghere acasa, atat pentru exterior cat si pentru interior, nu mai este o problema din punct de vedere financiar, piata de profil este extrem de variata. Pentru cei care isi doresc sa isi echipeze casa cu un sistem de camere de supraveghere interior si nu se pricep deloc pe acest domeniu – putem vorbi aici despre situatia in care va lasati copilul singur acasa cu o bona, sau chiar pentru o perioada scurta in care plecati in vacanta si lasati pe cineva sa aiba grija de casa, dar si pentru situatiile nefericite in care unul dintre soti instaleaza una sau mai multe camere pentru a verifica fidelitatea partenerului de viata – iata un mini ghid pentru achizitionarea acestui tip de camere.
Primul lucru important – atat din punct de vedere al investitiei cat si din punct de vedere al disponibilitatii – este tipul camerelor pentru care optati. Astfel, exista camere analogice, care se conecteaza prin fire la un dispozitiv DVR – fara de care nu pot inregistra – care preia imaginile si le inregistreaza. Pe de alta parte, exista camere IP, care functioneaza prin internet, fie prin fir fie wireless. Daca pentru acestea nu aveti nevoie sa faceti prea mari schimbari in locuinta, mai ales daca aveti deja un router wireless, pentru camerele analogice vor fi necesare cateva schimbari daca nu va deranjeaza sa aveti cateva cabluri prin locuinta. Gasiti ambele variante de camere la preturi foarte bune la microtech.ro, in functie de necesitati si de specificatiile dorite.
Camerele de interior pot fi camere la vedere sau camere ascunse, acestea din urma fiind usor de mascat in senzori de fum sau in senzori de miscare.
Referitor la calitatea imaginii, foarte important este senzorul de imagine. In acest sens, cel mai indicat ar fi sa optati pentru o camera (sau mai multe, dupa caz) cu senzor de imagine mai mare. Recomandarea ar fi un senzor 1/2‘. De asemenea, nu ar strica sa alegeti o camera echipata si cu tehnologie infra-rosu care poate filma si noaptea.