Femeile si obsesia pentru slabit

Ce-si doresc femeile? Simplu, sa poata manca absolut orice, fara a se ingrasa. Dar cum acest lucru este imposibil, acestea recurg din pacate la metode riscante si daunatoarea organismului, cum ar fi diete drastice, pastile pentru slabit, ajungand chiar sa se infometeze pentru a avea silueta mult visata. In ultima vreme infometarea a devenit metoda aplicata cel mai des de catre doamne si domnisoare.

E drept ca e normal sa-ti pese ca femeie, de propriul trup si sa fim atente ce alimente consumam si in ce cantitati. Mi se pare de bun simt, dar infometarea nu este solutia potrivita si poate ca aparent da roade si slabesti cateva kilograme, dar constati mai tarziu ca apar nereguli si metabolismul iti este dat peste cap.

Cred ca obsesia aceasta pentrru a fi cat mai slabe, sa aratam toate la fel de parca am fi victimele unui sablon, se intampla si din cauza mass-mediei ce promoveaza tipul de femeie fara forme, total gresit si departe de adevar.

Cum sa nu-si doreaca tinerele sa arate perfect (in viziunea lor), cand majoritatea designerilor promoveaza femeile extrem de slabe? Se stie clar ca orice fata pana la o anumita varsta, isi doreste sa cocheteze cu lumea modellingului, moment in care apare dezamagirea si dispretuirea de sine. Se privesc in oglinda si observa ca trupul lor nu se incadreaza in stardarde. Iar incepand din acel moment, incepe o lupta launtrica in mintea acelor fete ce-si schimba total perceptia despre viata. Si in loc sa aiba incredere in sine, sa fie mandre de ele pentru ca in viata nu doar aspectul fizic conteaza, ci si ambitia, vointa, inteligenta si perseverenta de a-si face un viitor, pur si simplu devin obsedate de greutatea lor si se detesta.

Toate femeile ar trebui sa constientizeze, fiindca inevitabil ne dorim sa aratam impecabil si pentru barbati, ca frumusetea vine din interior, si daca acolo totul este ok si esti multumita de tine insati, transmiti asta si celor din jur.

Pe de alta parte, cred ca orice barbat ar prefera o femeie voluptoasa, sanatoasa si stapana pe sine in schimbul uneia fragila si complexata.