Ce efecte pozitive pot avea steroizii

Steroizii nu sunt numai substante folosite de atleti pentru a trisa sau pentru a-si creste masa musculara. Desi multi dintre steroizi luati abuziv pot face rau, exista si efecte pozitive daca acestia sunt luati corespunzator. Steroizii pot fi folositi pentru a trata o varietate de afectiuni medicale, ajuta in procesul de slabire si micsoreaza timpul necesar pentru refacerea corpului. 

Dar sa le luam pe rand. Unul dintre efectele pozitive ale steroizilor este accelerarea timpului de refacere. Cortizolul este produs de organism pentru a ajuta corpul sa gestioneze stresul. Dar are si efecte negative asupra tesutului muscular si incetineste viteza de recuperare a corpului. Steroizii ajuta la reducerea producerii de cortizol, astfel ca ei te pot ajuta sa te recuperezi dupa accidentari sau doar te pot ajuta sa te antrenezi mai mult si mai intens. Reducerea grasimii corporale este inca un efect pozitiv al steroizilor. Desi motivele sunt necunoscute, unii speculeaza ca cei care utilizeaza steroizi ar scapa de grasime datorita cresterii ratei metabolice. Alti profesionisti in medicina sunt de parere ca steroizii reduc grasimea corporala pentru ca mareste cantitatea de mitochondria din celule, care ajuta la oxidarea grasimii. Tot steroizii sunt folositi si la tratarea unor afectiuni medicale. Acestia au rolul de a creste cantitatea de celule rosii in sange, astfel ca sunt foarte eficienti in tratarea anemiilor. Ei ajuta si la cresterea densitatii osoase, astfel ca sunt foarte utili pentru pacientii care sufera de osteoporoza sau artrita reumatoida. Steroizii sunt de asemenea folositi si pentru alte afectiuni ale sangelui si chiar pentru anumite tipuri de cancer. 

Acestea sunt doar cateva dintre efectele pozitive pe care le pot avea steroizii, cunoscuti, de altfel, pentru efectele lor negative. Este clar insa ca acestia trebuie folositi numai la indicatiile si recomandarea medicului, pentru ca efectele secundare pot avea urmari de nedorit.