Micronatiuni care te lasa cu gura cascata

Principatul Sealand. Sealand si-a inceput existenta pe o platforma antiaeriana numita HM Fort Roughs, datand din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand britanicii se aparau de atacurile germane. Pe timpul razboiului, platforma a gazduit 107 marinari britanici, avand turnuri de observatie. In 1967, un radio pirat pe nume Radio Essex a inceput sa emita de pe platforma, ocupata abuziv. Fiul sefului radioului pirat a tras cu arma inspre niste muncitor care lucrau aproape de platforma si a fost arestat. Insa a fost achitat pentru ca platforma nu se pe teritoriul Marii Britanii, ci era in apele internationale.

Profitand de oportunitate, piratul radio a declarat-o Principatul Sealand-motto-ul ei era „De pe Mare, Libertate”. S-a emis moneda, au fost facute timbre si chiar s-a compus un imn-natiunea era de acum una suverana. Familia celui care se ocupa de statia radio a tras asupra unor nave sau oameni care se apropiau de platforma insa nimeni nu le putea face nimic pentru ca „isi aparau apele lor”… Principatul lui Hutt River. A fost fondat in 1970 de catre Leonard George Casley, are 75 de kilometri patrati de terenuri agricole in vestul Australiei. Totul a inceput cu o lege „Draconica”. Guvernul a impus cote care ii permiteau sa vanda 99 de acri de grau cand el crestea 9900 de acri.

A apelat si la familia regala britanica, a luptat prin tribunale pentru modificarea legii si amendamente. Pana la urma el a reusit sa „pacaleasca” legea si sa permita coloniilor sa se separe in aceleasi circumstante-si-a luat numele Alteta sa Regala Printul Leonard si si-a declarat independenta. Dupa mai bine de 40 de ani in care si-a sustinut suveranitatea, Principatul lui Hutt River nu a fost recunoscut in Australia si nici de orice stat international. Principatul are timbre, pasapoarte, monede si 18.000 de cetateni locuind „in strainatate”, au si o structura navala si o armata-pana la urma autoritatile australiene considera principatul un loc un batranel vinde suveniruri turistilor curiosi. Multe circuite turistice includ Principatul lui Hutt River, prezentandu-l drept „A doua cea mai mare natiune de pe continent”.