Montarea unui parchet laminat va scapa de cheltuieli inutile si intretinere complicata

Spre deosebire de gresie si faianta, parchetul este mai greu de intretinut si de inlocuit, asa ca la cumpararea acestuia trebuie sa ne gandim bine ce tip alegem. Pe piata sunt o multime de variante de parchet, cu preturi mai mari sau mai mici, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Daca insa va doriti un parchet pe termen lung, care sa fie si rezistent si sa aiba si un aspect estetic cat mai placut atunci va recomandam sa luati un parchet laminat, disponibil pe Delta Studio, specialistul dumneavoastra i amenajari interioare de lux.

Parchetul laminat nu se usuca asa cum se intampla in cazul pardoselilor din lemn natural, rezista la umiditate excesiva si la radiatii UV, se monteaza usor, se poate spala cu solutii speciale pentru parchet si se poate intretine cu produse destinate acestui ascop astfel incat durata de viata sa fie cat mai mare.. Un parchet laminat rezista la uzura, ofera un confort sporit in locuinta, zgomotele de impact sunt reduse, izolarea fonica e mai buna, se poate monta direct pe pardoseala existenta, montarea e foarte rapida, suprafetele cu parchet putandu-se folosi imediat dupa montare. In spatiile unde e foarte multa circulatie si trafic intens parchetul laminat este ideal intrucat nu isi schimba aspectul si e placut in momentul in care se calca pe el. Are suprafete antistatice, se poate sterge si cu o carpa cu solutie speciala pentru parchet, e igienic, nu atrage praful si e bun si pentru persoanele care au alergii. De asemenea, nu emite substante nocive, poate fi montata si incalzire in pardoseala, este mai ieftin decat parchetul din lemn masiv si esente scumpe, rezista la trafic intens. Sistemul de prindere cu click ajuta foarte mult la fixarea placilor de parchet, sapa de sub parchet fiind mai putin importanta pentru ca fixarea are loc oricum daca suprafata este plana.

Alt avantaj al parchetului laminat tine de stergerea simpla cu mopul sau o carpa umeda, chiar fara solutii speciale foarte scumpe. Sistemul de inchidere este etans, umezeala nu patrunde printre partile de imbinare, nu se contracteaza, iar cand v-ati saturat de culoare sau de el puteti inlocui foarte rapid parchetul cu unul nou.