Sfaturi pentru alegerea locatiei de nunta

Ati spus deja “Da”, ati ales data si aveti o idee macar in mare despre cati invitati veti avea in ziua cea mare. Ei bine, e timpul sa va alegeti locatia pentru nunta. Sigur ca daca locuiti in capitala va va fi mult mai usor sa alegeti o locatie cat mai potrivita evenimentului, pentru ca din fericire lista de restaurante Bucuresti este foarte ampla. Puteti gasi fie restaurante nunti, fie saloane de evenimente de gala, fiecare dintre acestea cu capacitate incepand de la 50, 90-100 de invitatii sau chiar locatii de cateva sute de persoane, in cazul in care aveti un eveniment de amploare.

Pentru ca locatia aleasa sa se potriveasca perfect evenimentului la care v-ati gandit trebuie sa tineti seama, de cateva aspecte importante. Asigurati-va ca locatia are capacitatea de invitati de care aveti nevoie si tineti cont si de invitatii de ultima ora. Exista posibilitatea sa aveti mai multi invitati decat estimati initial, si atunci e bine sa fiti pregatiti pentru aceasta situatie. Intrebati daca va trebui sa platiti si pentru chiria salii sau doar pentru consumatia in sine de la nunta. Desi e greu de crezut, exista inca restaurante care percep o suma anume pentru inchirierea salii in ziua nuntii, in afara de pretul pentru meniuri. Atunci cand aveti prima discutie cu managerii locatiei, asigurati-va ca aflati tot ceea ce aveti nevoie: ce anume include meniul de mancare, ce inseamna meniul de bauturi all-inclusive, intrebati daca husele pentru scaune si fetele de masa sunt incluse in pret sau au o extra-taxa, la fel si florile si decorarea salii, in cazul in care nu lucrati cu o agentie de organizare de evenimente care va decora toata sala, de la huse pana la flori. Intrebati daca exista o ora maxima pana la care puteti ramane in locatie.

Daca alegeti un restaurant cu terasa sau cu piscine, intrebati daca acestea din urma vor fi deschise publicului larg in ziua nuntii, astfel incat sa stiti daca veti avea parte de intimitatea dorita. Daca aveti multi invitati din afara orasului, probabil ca cel mai bine vi s-ar potrivi o locatie care are si camere de inchiriat, eventual restaurantul unui hotel.