Diabetul – boala tot mai raspandita

Inainte de toate ce este diabetul? Diabetul este "sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (hiperglicemie) și dezechilibrarea metabolismului".

Daca definite de sus exprima in termini medicali si oficiali ce este diabetul parerea mea este urmatoarea: diabetul este o boala nesimtita.

Pe langa faptul ca esti legat de un regim tot restul vietii si chiar daca il respecti cu strictete exista de asemenea complicatii.

Daca unui diabet diagnosticat in urma cu ceva ani ii este destul de usor sa tina un regim, pentru un novice este crunt. Invatat sa manance fara nici o restrictie, sa guste orice, oricand, oricat, se trezeste intr-o zi, in urma unor analize de rutina ca are diabet si trebuie sa tina un regim drastic. Si este constient ca daca nu se va supune va fi mult mai rau. Pe langa clasicul diabet pe care il poarta totodata apare si problema colesterolului.

Astfel ca, desi consuma o dieta saraca in glucide, trebuie sa consume de asemenea si o dieta saraca in grasimi. Astfel ca le-a ramas destul de putine alimente. In principiu sunt legumele si carnea fiarta sau la cuptor.

Totodata trebuie sa adopte si un orar destul de bine pus la punct si miscare periodica.

Datoria noastra ca si terte persoane din viata lor este sa-i sustinem, sa mancam impreuna cu ei, sa nu le facem pofta de ciocolata sau cartofi prajiti si oricat de putine variante de raman in privinta gatitului sa incercam sa le gatim mereu altfel pentru a fi cat de cat atrasi.