De la rusi vine ploaia

Cica trupele NATO, ma rog, vreo doua distrugatoare americane, o nava de razboi sub pavilion francez si eterna fregata romaneasca „Ferdinand”, si-au facut planuri de antrenament in apele line ale Marii Negre. Taman acum, cand Rusia se incalzeste anexand Crimeea, legendara provincie (statiune) preferata a tarilor de la Rasarit. Ca sa nu se impiedice unii de altii prin Marea prea mica pentru o asemenea desfasurare de forte, slavii au rezolvat rapid problema, cu o furtuna care le-a reamintit occidentalilor de unde vine ploaia, vorba hitului…
Mai ca iti vine sa-i dai dreptate presedintelui Traian Basescu in chestiunea „Marea Neagra - lac rusesc?!”. Lac, lac, dar sa stim si noi de care: de acumulare sau de deversare?

Pana sa ma edific asupra raspunsului, salut refuzul soldatilor ucraineeni din Crimeea de a duce la indeplinire ordinul de razboi („foc de voie!”), primit de la Kiev. Oarba de incredere intr-un Vest lipsit de scrupule, noua conducere a statului a fost pe punctul de a declansa un sangeros conflict armat in peninsula Crimeea.