Sfaturi pentru o amenajare interioara eficienta

Fie ca vorbim despre o structura de interior sau una de exterior, o tencuiala de calitate le poate repara pe amandoua. Daca vreti o solutie estetica si de foarte lunga durata apelati la produsele de calitate. Combinatiile unice de culori si structura decorativa pe care este construita tencuiala sunt mereu diversificate astfel incat sa se potriveasca cu imaginatia si creativitatea fiecaruia.

De cata tencuiala este nevoie, probabil va intrebati. Nimic mai simplu, nu trebuie decat sa inmultiti inaltimea cu latimea fiecarui perete si veti afla suprafata acestuia in metri patrati. Pe eticheta produselor de amenajare decorativa este prezenta suprafata acoperita de continutul unei galeti dar este de preferat sa cumparati intotdeauna mai multa tencuiala decat aveti nevoie ca sa fiti siguri ca nu se va termina inainte de finalizare. Nu va temeti, deoarece cantitatea in plus va ramane la sfarsitul lucrarilor pentru unele ajustari ce se vor face daca este nevoie. O valoare mai exacta a consumului se va efectua in timpul lucrarilor la fata locului.
Produsele moderne au o durabilitate lunga avand o rezistenta ridicata la conditiile de mediu dificile. Etapele ce vor trebui urmate pe parcursul lucrarilor sunt respectarea conditiilor interioare la aplicarea tencuielii, precum si pregatirea ei si a suprafetelor peste care urmeaza a fi aplicata. Acesti pasi trebuie sa fie indispensabili pentru a realiza performante maxime.

Inainte de a aplica produsul pe suport trebuie o pregatire corespunzatoare a acesteia iar aceasta pregatire este foarte bine stiuta de experti. Aceasta etapa are o influenta puternica asupra durabilitatii si calitatii de acoperire. Nu uitati, suprafetele peste care se aplica tencuiala trebuie sa fie foarte curate, fara urme de praf, degresate si uscate. Pentru suprafetele noi pe care se aplica trebuie lasate cel putin patru saptamani pentru uscare si carbonatare. Daca nu se respecta termenul, exista riscul de distrugere atat a pigmentilor cat si a structurii tencuielii.