Nu-mi mai imbraca fetita

Cand apare un bebe mic in familie toata lumea incepe sa se simta oarecum responsabila de parca ii loveste brusc o palma a marinimiei si bunatatii peste fata. si incep sa faca multe cadouri inutile care nu isi au sensul si nici nu pot fi folosite la timp. De exemplu haine luate iarna prea mari care sunt bune ca marime in vara dar din pacate vara nu se poarta geci…. Rochite scumpe luate iarna pentru bebeluse care isi ridica poalele in cap si nu mai pot respira, bluzite cu imprimeuri de doi lei si de prost gust, haine cu zece numere mai mari, caciuli demne de umplut cu pietre si aruncat in Dunare, pantaloni cat China si alte accesorii total inutile si de prost gust.

Nimic luat din inima, bani aruncati aiurea, in favoarea celui cadoriseste pentru a putea pune capul linistit pe perna. ideea e in felul urmator : daca tot te loveste brusc darnicia, ce ar fi sa intrebi ce are nevoie copilul? Ce ar fi sa intrebi ce marimi ii mai sunt bune la haine?! Ce ar fi sa intrebi ce anume ii place copilului daca tot este mai mare si poate are si ceva preferinte? Ce ar fi sa te si implici putin si sa faci ceva bun cu adevarat? Pentru ca traim intr-o lume in care totul se face numai asa pentru propria satisfactie si pentru a ne impune o parere buna in mintea semenilor, ideal este sa ne vedem de treaba. iar hainele ca si cadou la un copil pe care nici nu il cunosti sunt de prisos din mai multe motive dupa cum urmeaza: Nu stii ce ii place Nu ai gusturi bune

Nu iei din inima ca sa fie de folos Nu stii cu ce se simte bine Habar nu ai care sunt nevoile lui Habar nu ai ce preferinte are mama Nu dai doi bani pe parerea parintilor si lista poate continua…. asa ca data viitoare cand te gandesti sa imi imbraci copilul, fa un pas inapoi si pune-ti simpla intrebare: ce ii place cel mai mult unui copil si ce ii trebuie tot timpul?

Joaca si jucarii! E simplu. asa ca daca vrei sa faci un gest frumos si un copil fericit, lasa naibii hainele de doi lei, cumparate din inertie ca orice parinte cu capul pe umeri isi imbraca odrasla dupa propriul gust si propriile idei, deoarece in cele din urma stilul vestimentar face parte din educatie iar eu nu vreau sa imi educ copilul sa ajunga o pitipoanca cu zorzoane roz si sclipici pe ea. asa ca tine-ti hainele acasa si fa un copil bucuros:ia-i o jucarie, mai ales cand are totul din partea unor parinti mai mult decat responsabili.