Meniul de botez pentru persoanele in varsta

La orice petrecere de botez, pe langa copii si tineri mai exista o categorie aparte de invitati, batranii. Meniurile pentru batrani difera fata de cele ale adultilor, asa cum si meniurile pentru copii sunt altfel decat cele servite de parinti. In orice meniu botez vor exista gustari, feluri principale, feluri de mancare bazate pe carne de toate tipurile, chiar pe fructe de mare, deserturi si bauturi.

In comparatie cu meniul celor care sunt mai tineri, meniul persoanelor in varsta care participa la botez organizat la restaurante bucuresti trebuie gandit cu mare grija pentru a nu provoca tulburari de digestie. Pentru ca batranii au diverse probleme de sanatate, la alcatuirea unui meniu botez pentru persoanele in varsta trebuie sa se tina cont de regimul alimentar al fiecarui invitat din aceasta categorie. Toti cei care sunt trecuti de o varsta ar trebui intrebati inainte de a se stabili meniurile ce pot manca, ce prefera, daca au anumite interdictii alimentare. In general meniurile de la restaruante Bucuresti pentru persoanele in varsta pot contine fructe si legume proaspete, feluri de mancare usoare, fara grasime prea multa, dulciuri cu un continut redus de zahar si carbohidrati. Este excelent daca includeti peste sau poate fructe de mare fara prea multe condimente, prajeli cat mai putine, mai multe gratare.

Bauturile servite persoanelor in varsta vor avea continut scazut de alcool, se vor prefera sucurile proaspete, din fructe, bauturi fara acid si prea mult zahar. Spre deosebire de meniurile obisnuite, meniurile pentru batrani ar trebui sa fie cat mai usor de digerat, sa fie insotite de aperitive de calitate, bazate pe asocieri usoare de ingrediente, trebuie evitate orice fel de preparate care ar putea duce la indigestie. De asemenea nu ar fi rau daca ati face si o lista a ingredientelor pe care invitatii mai in varsta le pot manca si cele pe care nu le pot suporta.