10 lucruri ciudate care te fac mai destept

Bautura. Multe studii s-au facut pe micutii britanici, care au fost monitorizati pentru a li se masura anumite caracteristici. De unde si mai multe trasaturi puse in relatie cu inteligenta. Alcoolul si inteligenta au venit inevitabil in contact. Poti sa iti dai seama cat va bea un copil dupa inteligenta afisata. Surprinzator, copiii inteligenti erau mult mai predispusi sa ajunga betivi de ultima speta cand se faceau mari. Rezultate similare au fost observate si in SUA.

Tulburarea bipolara. Nebunia si inteligenta aveau ceva in comun si asta s-a observat inca din vremuri antice. Astazi, nebunia nu este acceptata in termeni descriptivi, insa legatura dintre bolile psihice si inteligenta e studiata de neurostiinta si psihologie. Un studiu suedez a comparat relatia dintre performantele studentilor si sanatatea mintala de peste ani. Grupul care avea performante foarte bune la invatatura a dezvoltat posibilitatea de a face tulburare bipolara de patru ori-adica erau sanse de patru ori mai mari sa sufere de pe urma tulburarii bipolare in viata.

Consumul de ciocolata. Nu e neaparat sa existe corelari intre de tip cauza-efect. Cand doua lucruri care nu au nimic in comun sunt puse la un loc ar trebui sa iei in considerare ca acea poate fi relatia adevarata dintre ele. Un studiu din 2012 a cercetat numarul de laureati ai premiului Nobel la 10 milioane de oameni dintr-o populatie a tarii si cantitatea de ciocolata pe care a consumat-o toata tara. Consumul de ciocolata creste activitatea cerebrala si te poate ajuta sa duci mai rapid si mai bine la bun sfarsit cele mai grele sarcini.