Conceptii gresite despre cancer

Toate tipurile de cancer sunt la fel. Se crede ca ar trebui sa existe un singur medicament „universal” care sa distruga orice forma de cancer. Sunt peste 100 de tipuri de cancer, fiecare cu manifestarile lor, cu cerintele lor si cu modurile lor de a se manifesta la diverse tipuri de pacienti. Prin eforturile sustinute ale unor mari companii precum Avon, cancerul la san, de exemplu, a putut fi depistat mai repede si tratat mai eficient. Cu toate astea, cancerul la pancreas sau esofagian nu prea este atat de cunoscut si inca de fac descoperiri si se cauta solutii de eradicare a acestuia.
Nu exista leac pentru cancer. Boala in sine este incurabila, insa pacientul cu cancer poate fi tratat! Remisia este perioada de cinci ani dupa finalizarea tratamentul in care cancerul poate recidiva. Daca pacientula trecut de aceasta perioada fara niciun semn prevestitor al reaparitiei cancerului, e declarat vindecat. Cancerul de piele este vindecabil doar prin inlaturarea tumorii. De exemplu, copiii cu leucemie si femeile care au cancer la san sunt vindecabile chiar daca formele sunt nevindecabile.

Telefoanele mobile cauzeaza aparitia cancerului. Telefoanele mobile moderne contin mai putini factori cancerigeni decat primele modele. Toate studiile serioase facute pe aceasta idee au dovedit ca nu exista nicio legatura verificabila intre cancer si telefonul mobil.
Orice nodul sau masa detectata in timpul screening-ului pentru depistarea cancerului e de provenienta canceroasa. Unele tumori sunt benigne, adica nu sunt canceroase, asa ca nu reprezinta niciun pericol. Deosebirea dintre ele se poate face doar printr-un screening pentru depistarea cancerului, la un spital dotat cu aparatura necesara.

Indulcitorii artificiali pot duce la aparitia cancerului. Cel mai de temut indulcitor este ciclamatul care ar putea duce la aparitia cancerului, insa oamenii de stiinta ne asigura ca aceasta substanta nu are nimic de-aface cu formele canceroase. Doar in cantitati uriase, indulcitorii pot cauza, uneori, cancerul-asadar moderatia este cheia unei vieti lipsite de „surpriza” cancerului.