Cum sa gasesti cele mai bune preturi pentru piese auto

In zilele noastre viata se desfasoara mult mai dificil fara o masina personala pe care sa o folosesti in diferite scopuri, astfel ca fie vorbim de o plecare la mare sau la munte, de transportul cumparaturilor acasa sau de transportul celor mici la scoala si de la scoala, automobilul trebuie sa fie in conditii optime de functionare. Atunci cand acesta se strica ai o stare neplacuta cauzata in primul rand de costul pieselor pe care trebuie sa le inlocuiesti, insa iata cateva sfaturi pentru a salva niste bani.

Pentru inceput este necesar sa stabilesti care este problema si daca trebuie sa schimbi o singura piesa ori intreg ansamblul, iar dupa ce ai identificat problema cauta piese auto online pentru a gasi cele mai bune oferte. Fii atent insa, deoarece poti achizitiona un model gresit si poti pierde implicit mult mai multi bani decat daca ti-ai fi reparat masina la reprezentanta. Exista intr-adevar masini ale caror componente pot fi impartite, dar trebuie sa fii absolut sigur de acest lucru.

Mai departe trebuie sa stabilesti de unde iti cumperi componentele. Pe internet vei gasi piese auto ieftine, insa daca in zona ta exista furnizori ce practica preturi mai mici – putine sunt cazurile – atunci stii ce ai de facut. Cu toate acestea un pret mic nu inseamna intotdeauna o afacere profitabila, asadar orienteaza-te catre cei care iti pot oferi garantie.

Urmatorul pas este sa vezi daca agentul comercial de la care ai achizitionat piesa respectiva iti permite sa o returnezi in situatia in care ea nu se potriveste. Dupa cum am mentionat la inceput sunt mari sanse sa cumperi ceea ce nu iti trebuie, mai ales daca esti incepator in acest domeniu.

Spre final as mai vrea sa mentionez si despre posibilitatea de a te interesa in legatura cu „istoria” componentei. Daca o cumperi de pe un forum al pasionatilor ai toate sansele sa stii cat mai multe despre fostul proprietar.