Arhitectul – punct esential in planul constructiei tale

Vreau o casa... Ce trebuie sa fac si de ce aspecte trebuie sa tin cont in primul rand? Aceasta este prima intrebare care apare in mintea oricarui eventual beneficiar care isi doreste sa ridice o casa. Pentru cei care vin pentru prima oara in contact cu acest domeniu, al constructiilor, este esential sa stie ca un arhitect sau o firma de arhitectura specializata in proiecte si planuri case reprezinta cel putin 50% din succesul acestui demers. 

Arhitectul va fi cel care va reusi sa puna pe hartie idealurile beneficiarilor in ceea ce priveste casa de vis, cel care va sti – pentru ca asta este job-ul lui – sa armonizeze dorintele viitorilor proprietari cu realitatea efectiva din teren si cel care va sti sa exploateze terenul, astfel incat sa obtina un maxim de efect. Prima intalnire cu arhitectul va trebui sa bifeze cateva aspecte esentiale: discutia despre zona in care se doreste a fi ridicata constructia si despre terenul pe care se va construi, despre suprafata si deschiderea acestuia, dar si despre utilitatile si regimul juridic ale terenului. In cazul in care beneficiarii nu au foarte clar structurata o idee referitoare la casa pe care si-o doresc, arhitectul va fi cel care va prezenta beneficiarilor toate optiunile pe segmentul “planuri case”, le va expune acestora toate modelele de case din care pot alege si - cu cat va afla mai multe detalii despre proprietari si despre stilul lor de viata – va reusi sa descopere, impreuna cu acestia, care este tipul de casa care li s-ar potrivi cel mai bine. 

Odata stabilit tipul casei si compartimentarea dorita, arhitectul va prezenta beneficiarilor si o imagine 3D a ceea ce va insemna viitorul camin. Tot arhitectul este cel care poate face si cateva propuneri – contra cost sau gratuit – in ceea ce priveste designul interior al constructiei care urmeaza a fi ridicate.