De ce avem copii grasuti?

Ma intreb de multe ori, de ce exagereaza parintii cu copiii lor, in ceea ce priveste mancarea junk food. Da, e ok faptul ca il duci o data pe luna sa manace la KFC sau la MC Donalds, dar daca alegi sa manance in fiecare zi in locurile astea, sa nu te miri atunci ca incepe sa devina obez. Si copilei mele ii place sa mananace cartofi prajiti. Si ii fac, dar acasa. Din cand in cand mai mancam in oras si atunci ii cumpar o portie mica. Imi place sa stiu ca nu se hraneste cu toate porcariile de pe piata.
 
Si daca te gandesti ca mancarea de fast food e plina cu tot felul de chimicale, si nu sunt sanatoase deloc. Probabil ca majoritatea parintilor, in momentul in care vad ca fata sau baiatul lor incepe sa se ingrase iau atitudine, si il trec pe un regim special. Dar nu pot sa trec cu vederea, cum un parinte care are un copil gras, nu face nimic pentru a-i oferi o viata mai buna. Nu ma refer neaparat la aspectul fizic. Ci la sanatatea copilului aluia. Odata ce te-ai ingrasat sigur apar si probleme de sanatate. Si daca le ai de mic, nu e chiar bine.
 
Sunt copii care stiu ca nu au voie sa manace, la fast food. Si chiar mananca sanatos. Fructele sunt cele mai santoase, pline de vitamine si dulci. Astea mereu pot fi inlocuite cu orice produs nesanatos de la fast food. Stiu ca in general copiii nu sunt prieteni cu legumele, insa o mama intotdeauna stie cum sa faca dintr-o reteta un adevarat deliciu. Si incet incet, copilul tau poate fi dezobisnuit din a mai manca pe la KFC sau MC Donalds. Cu siguranta nu va fi usor, insa mai bine sa te chinui putin decat sa suferi pentru copilul tau mai tarziu.
 
Noi nu am fost inca niciodata cu fetita la Mc Donalds. Nu stiu de ce. Am simtit ca nu e ok sa fac asta. Dar nu o voi putea proteja cand va creste si va dori sa iasa cu prietenele. Atunci va trebui sa ma obisnuiesc cu gandul ca va sti ce sa faca.