SEO off-site, promovare site rapida si eficienta

Daca SEO on site este pe primul plan atunci cand se are in vedere construirea unui website nou si de calitate, SEO off-site ar trebui sa fie cel catre care sa se aplece cu mare atentie firmele care se ocupa de promovare site si care vor sa aduca clientului profit si trafic targetat. Prin SEO off-site se intelege o promovare prin atragarea de trafic catre site-ul de promovat prin plasarea de link-uri pe alte website-uri.

Relevanta continutului e data, asa cum spun specialistii de la Google, de numarul de citari care apar pe internet in legatura cu un anumit site. De exemplu, daca ai un site unde postezi articole interesante despre efectele incalzirii globale si agentiile de presa, site-urile cu autoritate, cele de stiri, preiau si citeaza articole de pe site-ul tau, Google te va afisa din ce in ce mai sus in rezultatele cautate pe masura ce numarul citarilor creste si e constant. Daca insa nimeni nu te citeaza si Google nu prea iti gaseste site-ul decat pe la blogroll la cativa prieteni, atunci cu siguranta relevanta continutului e zero. Se intampla de multe ori sa existe continut extraordinar, dar din cauza promovare site facuta prost si SEO off-site prost inteles, cu plasare de link-uri catre site pe unde te astepti mai putin, acesta sa fie inexistent pentru Google. Cum poti evita aceste pericole care te pandesc in online? Simplu. Intai, incepe sa folosesti social media nu doar pentru vorbitul cu prietenii si fetele, ci pentru promovare site, interesul organic crescut pe care-l atrage social media fiind foarte bun pentru o relevanta mai mare a continutului postat. Aici e important sa se inteleaga de la inceput ca o simpla postare pe Facebook, sa zicem, a unui articol despre canibalism nu inseamna o strategie social media perfecta si cu efecte imediate. Postarea trebuie distribuita si prietenilor interesati, poate pusa pe anumite grupuri, pagini frecventate de foarte multi indivizi. Apoi, daca ai un blog, trebuie sa incepi sa interactionezi cu alti indivizi care au blog si scriu despre acelasi lucru, sa lasi comentarii, sa va citati reciproc.

SEO off-site presupune si inscrierea site-ului in directoare relevante, cu autoritate buna, care atrage backlinks deosebit de utile daca vrei trafic mare pe site. De asemenea, activitatea pe forumuri e deosebit de importanta, pentru ca ajuta la promovare site prin includerea de link-uri in semnatura sau in comentarii, discutii, obtinandu-se si un feed-back direct si imediat.