Credeai ca Black Friday in Romania e ciudatel? Uite cam la ce se fac reduceri la americani!

De cand a ajuns si la noi, Black Friday in Romania a inceput sa fie indragit de romani pentur simplul fapt ca isi pot utila casa cu tot ce le trebuie fara sa faca niste cheltuieli astronomice. Ofertele sunt foarte bune, sunt variate, pot sa fie vizualizate si online, si offline, produsele se pot returna, ajung in siguranta si rapid la clienti, toata lumea e multumita. In general, oamenii cumpara de Black Friday electronice si electrocasnice, imbracaminte, incaltaminte, cosmetice, produse de ingrijire, chiar masini sau accesorii autovehicule, carti, CD-uri cu filme si muzica, jocuri, console jocuri, sisteme operare, cam tot ce tine de IT.

Pana acum, reducerile acordate au fost si de 90%, asa ca putem sa spunem fara sa gresim ca Black Friday in Romania este un eveniment de succes care se autodepaseste de la un an la altul. Cum Vinerea Neagra e caracterizata de reduceri la orice, americanii chiar au aplicat ideea de „orice” si au ajuns la niste situatii ciudate rau. Spre exemplu, anumite centre de adoptie americane au scazut taxele pentru adoptarea unor caini si pisici negre de Black Friday-ca tot e neagra Vinerea asta, de ce sa nu vinzi si tot ce e negru pe lumea asta, nu?-, cabinetele veterinare acorda consultatii si tratamente gratuite pentru pisici si caini nascuti fix in ultima vineri a lui noiembrie, nu conteaza cand.

Revenind la oameni, cabinetele de stomatologie americane care intra in jocul in care a intrat din 2011 si tara noastra odata cu fenomenul Black Friday in Romania acorda reduceri mari la albirea dintilor, pentru ca, nu-i asa, o dantura sanatoasa si impecabila te ajuta sa reusesti in viata, spun cercetatorii. Nici micutii nu sunt uitati de Black Friday, asa ca in America, spre deosebire de Romania, muzeele organizeaza sesiuni de shopping cu preturi fabuloase si programe speciale, petreceri fix in muzeu. Pana si casele de amanet si cei care se ocupa cu ipotecile au oferit discounturi suprinzatoare de Black Friday-o firma americana din acest domeniu a oferit reduceri de 500 dolari la fiecare tranzactie, amanetare. Firmele care se ocupa de spalatul masinilor au oferit servicii gratuite si un dolar bonus pentru fiecare client care le-a trecut pragul de Black Friday. Pe de alta parte, traznaile si mai mari le fac firmele care vand masini. Un dealer din Chicago a promis celor care cumparau un anumit model de masina ca le da inapoi suma cheltuita daca de Craciun stratul de zapada avea pana la 12-14 cm…

Alte ciudatenii vandute cu reducere de Black Friday au fost armele, lenjeria intima gratis-daca stateai afara numai in chiloti sau respectiva lenjerie intima, dar s-a ajuns pana acolo incat s-au constituit si conturi de debit gratuite cu bani in ele pentru anumiti clienti care au cumparat ceva de Vinerea Neagra.