Dantura ta poate fi perfecta daca soliciti stomatologului un aparat dentar invizibil Invisalign

Nimeni nu este perfect, asa ca orice om are probleme cu dantura. Foarte importanta pentru o viata normala si o vorbire corecta, clara, dantura noastra depinde mult de modul in care sunt aranjati dintii pe maxilare, de cat de drepti sunt si cat de bine ancorati in gingii au reusit sa fie dupa ce au aparut.

Atunci cand aveti dificultati in masticatie sau dintii sunt prea inghesuiti pe arcada, spatiile interdentare sunt mari si aveti un usor sasait la vorbire ori va lipsesc anumiti dinti este bine sa consultati un medic ortodont. De asemenea, daca exista o muscatura nefunctionala, oasele fetei nu va permit sa mancati in mod normal orice tip de hrana, tot medicul ortodont va poate ajuta. In urma evaluarii, medicul stomatolog specializat in ortodontie va sti exact ce tip de aparat dentar vi se potriveste si pe ce durata il veti purta. Desi este mai scump si mai pretentios decat un aparat dentar clasic, aparatul dentar invizibil Invisalign va poate readuce zambetul pe buze dupa doar cateva luni, fara dureri sau interventii complicate.

Aparatele dentare se monteaza in general pe fata interioara a dintilor, asa ca din exterior nici nu se vad. Smaltul nu e afectat, cariile nu apar, iar bracket-ii au cimentarea facuta pe partea interioara. Cum am precizat si la inceput, dantura nu este la fel la toti oamenii, asa ca aparatul dentar Invisalign se poate personaliza pentru a indeplini toate cerintele de confort si a indrepta corect dantura in cel mai scurt timp. Prin purtarea aparatului dentar se recontureaza aspectul facial, zambetul este cat se poate de natural si nu mai trebuie ascuns. Cu Invisalign se pot indrepta deplasarile minore sau cele mai mari, dintii supraaglomerati, dintii cu spatii interdentare, dar si ocluziile incrucisate sau cele adanci, cand dintii se „incaleca” pur si simplu. Cazurile mai grave, adica ocluziile inverse, pot fi indreptate si ele cu Invisalign, insa tratamentul va dura mai mult, pentru ca dintii inferiori sunt iesiti in afara celor superiori din cauza maxilarului superior nedezvoltat corespunzator.

Efectele purtarii aparatului dentar invizibil nu se vad imediat, ci in timp, asa ca trebuie sa aveti rabdare si sa mergeti regulat la medicul ortodont. La final, cand veti scoate aparatul dentar invizibil dintii vor fi perfect aliniati, veti vorbi corect, veti pronunta toate sunetele asa cum trebuie si nu veti mai avea probleme cu socializarea in grupul dvs. de prieteni.

Referinte: http://www.pianocabinet.ro/aparat-dentar-invizibil-invisalign/
http://www.invisalign.ro/