Aragazul clasic devine un electrocasnic modern

Bucataria tinde sa devina inima casei, locul unde familia se aduna si unde ajungem sa ne petrecem cea mai mare parte din timpul liber acasa. Cel mai important punct din bucatarie este zona pentru gatit, iar aparatul pe care il alegem pentru gatit este o optiune care tine atat de stilul de viata cat si de design. Prima decizie pe care va trebui sa o luam atunci cand ne gandim sa achizitionam un electrocasnic nou de la www.rombiz.ro/aragazuri este daca acesta va fi un aragaz de sine statator sau daca vom alege electrocasnice incorporabile, respectiv plita si cuptor.

Chiar daca parea ca pierde la capitolul modernitate, clasicul aragaz – cel mai comun electrocasnic pentru gatit - este in prezent disponibil intr-o varietate de dimensiuni, culori si tipuri de alimentare diferite si mai ales modele noi, cu designuri hi-tech. In functie de combustibilul folosit, unele dintre ele sunt usor de instalat in timp ce altele necesita ajutorul unui profesionist. Modelul standard are alimentarea pe gaz, atat pentru zona de plita cat si pentru cuptor, in timp ce electrocasnicele mai moderne, de ultima generatie, pot functiona si pe curent electric, au functii noi si un design mai actual, incadrandu-se perfect in designul unei case renovate si moderne. Plitele aragazurilor care functioneaza cu energie electrica au de la 2 pana la 4 zone pentru gatit, pot fi cu arzatoare electrice, vitroceramice, integral inductie, sau un hibrid de arzatoare pe gaz si electrice, astfel incat sa satisfaca toate preferintele legate de stilul de gatit.

Cuptoarele beneficiaza de functii speciale pentru gatire, precum si functii de grill si/sau rotisor in functie de model, reglaj pentru temperatura de gatit si programe, timer, iluminare, grilaje telescopice. Si pentru a demonstra ca sunt pana la capat o optiune perfect eficienta, trebuie mentionat si ca dispun si de curatare catalitica, orificiu de evacuare a aburului, usa easy clean, precum si ventilator pentru racire. De asemenea, cele mai moderne modele pot avea si afisaj electronic sau touch screen.