Mozaicul te ajuta sa obtii un design perfect fara prea mare efort

Designul interior si exterior se realizeaza destul de greu daca nu stii exact ce materiale sa folosesti si ce procedee sa aplici. Poti sa te chinui luni bune aplicand diverse elemente de decor mai sofisticate din materiale scumpe sau poti sa te orientezi spre mozaic, un material usor de gasit si de prelucrat. Mozaicul e folosit in industria ferestrelor, dar si in cea a podelelor.

Placile care formeaza mozaicul trebuie sa fie instalate corect, sa nu aiba imperfectiuni, sa fie finisate asa cum trebuie pentru ca intreg modelul creat de acestea sa fie perfect. Foarte importanta e pozitionarea pieselor din care e format acest mozaic, trebuie lasate spatii intre ele, suprafetele pe care se lipesc trebuie sa fie drepte si netede, chitul sau adezivul trebuie sa fie si el din substante de calitate si sa aiba proprietatile specificate de producator. Instalarea placilor si finisarea lucrarii se face de preferat de echipe specializate de la firmele care comercializeaza astfel de produse, garantia oferita depinde mult si de cum e utilizata suprafata pe care se aplica mozaicul. Mozaicul permite, spre deosebire de alte materiale folosite pentru pardoseli sau pereti, combinarea culorilor in orice mod, rezultand astfel un design personalizat, pe gustul clientului. Se pot combina la nevoie anumite tipuri de mozaic cu alte placi pentru a obtine un efect si mai interesant. Mozaicul se aplica imediat si pe suprafete inguste si rotunde, rezista bine la umiditate si la orice schimbari climatice din mediu, se poate aplica si in cazul piscinelor sau pardoselilor din bai, bucatarii, fatade exterioare.

Cel mai cunoscut tip de placa este cea din sticla, obtinuta prin folosirea sticlei topite incalzita foarte puternic si amestecata cu un pigment colorat. Indiferent ce alegeti, mozaicul ramane o varianta mai putin complicata de decorare exterioara sau interioara, la indemana oricui si pentru orice buzunar.