Intre presa si mondenitati

Este clar ca suntem invadati de foarte multe barfulite in ziua de azi si avem clar intiparite in minte numele tuturor vedetelor autohtone care merita sau nu mentionare, sunt pe primele pagini ale ziarelor si ale blogurilor, apar in toate publicatiile online si offline. Cine nu este familiarizat cu aceste concepte nu este parte din lume cu siguranta dupa principiile unora. Oricum ar fi insa nu trebuie sa luam in ras aceatsa atitudine, ci trebuie sa fim cat mai seriosi atunci cand facem alegeri in ceea ce privesc informatiile pe care le asimilam.

Exista foarte multe site-uri in prezent care promoveaza imagini din cele mai sumbre si informatii dintre cele mai irelevante, insa un lucru bun in tot acest context este reprezentat de diversitate. Gasim in schimb si site-uri precum este www.stiri-presa-online.ro care promoveaza informatii de actualitate si de interes national care nu strica deloc in ansamblul complex de informatii primite, ci dimpotriva ajuta si cultiva o atitudine cat mai buna. In cele din urma de oriunde am alege sa ne informam cert este ca trebuie sa respectam unele criterii precum drepturile presei si trebuie sa ne asiguram ca si ale noastre sunt respectate. Ziaristii sau oamenii de presa in general, atunci cand redacteaza stiri mondene, probabil ca incalca foarte multe drepturi fundamentale ale omului, insa in fond nimeni nu poate sa puna piciorul in prag ca sa traseze coordonate mai bune, avand in vedere ca si vedetele a caror libertate la exprimare sau drept la viata privata sunt incalcate, devin avide dupa faima si dupa publicitate cat mai intensa.

Chiar daca nu ne plasam intr-o pozitie de critica pentru presa mondena avem poate, ca si oameni, multe de comentat pro si contra, iar daca intr-adevar critica este constructiva atunci ar trebui sa apelam la caracterul ei mai des.