Despre moarte, numai de bine…

Printre cele mai dure realitati despre moarte este cea potrivit careia la trei zile de la moarte, enzimele care odata te-au ajutat sa digeri cine incep sa te manance. In trecut, acum mai bine de 350.000 de ani, oamenii care mureau din diverse cauze erau inmormantati in pamant pentru a feri restul comunitatii de boli si infectii. In toata istoria omenirii aproximativ 100 de miliarde de semeni au murit, cei mai multi dintre ei din cauze naturale. Altii au ales sa se sinucida: de exemplu, in New York, sunt mai multe morti prin sinucidere decat crime.

Nu mai putin de 150.000 de oameni mor in secunda in care se naste un copil, multi dintre ei din cauza scrisului ilizibil al doctorilor-omoara 7.000 de oameni anual-farmicistii nu inteleg exact ce sa le dea pacientilor. De asemenea, este stiut faptul ca stangacii mor cu trei ani mai devreme decat cei care scriu cu mana dreapta, iar auzul nu dispare imediat dupa moarte-el dispare ultimul. Si daca nu murim ucisi sau nu ne sinucidem (la fiecare 40 de secunde, cineva comite un suicid) murim loviti de masina-la fiecare ora, in America, o persoana este omorata de un sofer beat.
Leonarda Cianciulli, un serial killer celebru din Italia, isi „transforma” victimele in prajiturele pentru ceai si le servea invitatilor sai. Pe de alta parte, filosoful grec Chrysippus este singurul care a murit din cauza rasului atunci cand si-a imbatat… magarul incercand sa-l faca sa manance smochine. Si sigur nu stiati ca, creatorul ambalajelor Pringles a cerut expres ca a sa cenusa sa fie depozitata intr-un astfel de ambalaj devenit celebru sau ca 80% dintre barbatii rusi nascuti in 1923 au murit in

Al Doilea Razboi Mondial (crucificarea este inca folosita in Suda ca forma de pedepsire a celor care comit infractiuni). Incheiem aceasta trecere in revista a unor fapte mai putin cunoscute despre moarte cu doua constatari: mai degraba poti muri in timp ce faci baie in cada, lovit de un fulger in timpul unei furtuni, decat sa mori din cauza unui atac terorist; la fiecare 60 de secunde mor 35 de milioane… de celule din organismul nostru.