La ce este bun un cantar platforma electronica

In industrie se pune mare accent pe cantarirea materialelor cu precizie, pentru a nu se produce vreo eroare in domeniul de activitate. O eroare, cat ar fi ea de mica, poate sa distruga un intreg proiect sau plan care a fost initial bine conceput. Ele sunt folosite, de regula, pentru cantarirea produselor de pana la 3000 de tone, care este o cifra extraordinar de mare, insa asta nu impiedica precizia cu care cantaresc. Aceste cantare industriale electronice pot avea dimensiuni de pana la 2x2 m.

Avantajul este ca se pot comanda atat platforme de dimensiuni mai mari, cat si cu dimensiuni mai mici de 0,8x0,8 m, depinde de scopul in care vor fi folosite. Intr-un domeniu de activitate este indicat sa existe mai multe astfel de cantare de diferite dimensiuni, pentru a nu suprasolicita unul singur si a-l deregla. Aceste cantare sunt construite din tabla de 4 sau 5 mm pentru a le reduce greutatea pe cat de mult posibil. Acest aspect insa nu influenteaza rezistenta mecanica, care e facuta in asa fel incat sa nu cedeze cu una cu doua unei cantitati de cateva (sute de) tone. Celulele componente din aceste platforme se clasifica intre clasele C3 si C6, ceea ce le ofera precizii de pana la 6000 de diviziuni. Ele sunt protejate de un grad de protectie IP67 sau IP68, astfel incat le permite sa fie utilizate in medii umede sau in exterior, ceea ce este, de altfel, un aspect esential in cantarirea industriala.

Asa cum pot fi comandate platforme de dimensiuni specifice, asa se pot face pe comanda si cantare electronice care sa suporte anumite greutati. In acest sens, in cazul in care exista si materiale industriale care sa depaseasca limita de greutate de pe cantar, ele vor putea fi cantarite pe o platforma fara a depasi vreo limita si, astfel, valoarea sa fie mai precisa. Pentru a lucra intr-un domeniu industrial este nevoie de multa precizie si nu exista loc pentru riscuri.

Un proiect trebuie sa iasa exact asa cum este trecut pe hartie, fiecare calcul este facut dinainte cu extrem de multa precizie, asadar si distribuirea materiilor trebuie sa fie de aceeasi natura. Nimeni nu se risca in a construi prost o cladire, sau sa se darame tocmai din cauza ca materialele folosite au fost in cantitati prea mari sau prea mici. Aceste cantare platforma electronice sunt cheia care va aduce succesul oricarui proiect din domeniul de activitate industrial.