Intrebari frecvente despre domeniile web

Ce este un nume de domeniu?

Numele de domeniu este unic si reprezinta un sir de caractere care corespunde unei adrese IP numerice aferente unei masini de calcul sau server, conectata permanent la Internet. Prin intermediul numelui de domeniu, vizitatorii se pot conecta la interfata de utilizare a masinii de calcul, respectiv web site-ul dvs, prin intermediul careia pot avea acces la informatiile, fisierele sau orice alt tip de materiale pe care dvs le oferiti.

Alegerea unui nume de domeniu

Pentru alegerea unui nume de domeniu trebuie sa tii cont de mai multe aspecte, cum ar fi cuvintele cheie care vor caracteriza activitatea site-ului, numele firmei, numele personal sau numele brand-ului pe care doresti sa-l construiesti. Importanta numelui de domeniu consta in expunere pe care acesta o ofera site-ului, in cadrul procesului de optimizare web.

Domeniul este proprietatea clientului pe viata?

Politica de inregistrare a numelor de domenii publicata pe site-ul ROTLD.RO stipuleaza clar ca adresele inregistrate sunt proprietatea clientilor PE VIATA. Domeniile Top Level Domain din zona .RO sunt inregistrate prin intermediul ROTLD, autoritatea nationala pentru acest tip de adrese Internet. ROTLD nu exclude in viitor posibilitatea inregistrarii numelor de domenii din zona .RO in regim de taxa anuala.

Unde pot plati pentru inregistrarea unui domeniu? Pentru a inregistra un domeniu web, trebuie sa apelezi la o firma specializata. WebHosting4.NET iti ofera posibilitatea sa inregistrezi un nume de domeniu .RO, pe viata, in numai cateva minute! Poti de asemenea sa achizitionezi si nume de domenii cu toate extensiile importante: .EU .COM .NET Intructiunile de plata precum si toate informatiile necesare le veti primi in momentul depunerii unei comenzi.

Transferul de domeniu

Daca domeniul inregistrat este din zona .ro trebuie sa mergi pe site-ul ROTLD si sa soliciti modificarile DNS(Domain Name Server). DNS-urile serverelor firmei de hosting le veti primi la cumpararea unui pachet de gazduire web.

Cum verific statisticile de utilizare pentru domeniul meu?

Ai posibilitatea de a vizualiza statisticile complexe legate de site-ul gazduit folosind aria de administrare a contului de gazduire web. Astfel, poti avea acces la un instrument puternic de analiza a site-ului tau, a surselor din care provin vizitatorii, durata medie petrecuta pe site si multe alte instrumente folositoare.In aria de administrare a contului de gazduire, pe coloana din stanga, se afla mai multe informatii legate strict de gradul de utilizare a contului de gazduire cum ar fi: trafic lunar consumat, spatiu ocupat pe server, baze de date folosite/disponibile, subdomenii folosite/disponibile etc.

Sursa: webhosting4.net