Locuri exotice pe care le poti vizita din propriul fotoliu

Cascada Niagara. Trei cascade pozitionate la granita dintre Canada si USA formeaza „The Voltron of waterfalls”, numit si Cascada Niagara. Doua dintre cascade, American Falls si Bridal Veil Falls se afla in partea americana, a treia, in Canada, numita Horseshoe Falls. Pe vremuri, la Cascada Niagara mergeau tinerii insuratei, fiind acum o atractie turistica importanta si foarte populara pentru orice turist.

Anual 12 milioane de oameni viziteaza Cascada Niagara, insa ce nu stiu multi este ca aceasta cadere de apa uriasa ajuta Canada si SUA cu energie electrica produsa cu ajutorul unor turbine ce folosesc forta uriasa a apei in cadere. In fiecare secunda, Niagara are in cadere 3.160 tone de apa. Daca vreti sa vedeti cascada in toata splendoarea ei si raul cascadei, o puteti face pe site-ul niagarafallslive.com. Muntele Everest. Muntele Everest e cel mai inalt munte din lume si o casa temporara pentru sunte de alpinisti temerari, si asta anual. Dupa ce a fost cucerit in 1953, peste 4.000 de oameni au ajuns pe varful muntelui. In ultimii ani, afluxul foarte mare de oameni care nu erau pregatiti sa infrunte pericolele de pe Everest a inceput sa fie o problema reala.

Foarte multi vin neechipati, altii nu stiu exact ce inseamna sa te cateri pe un munte care nu seamana cu nimic ce ai vazut prin poze. Unii sunt de parere ca trebuie limitat numarul de catarari pentru ca muntele si zidurile sale au de suferit, altii ca trebuie instalate sfori speciale pentru amatori si pentru cei care vor sa aiba un plus de siguranta in catarare.

Pana sa ajungem pe Everest, putem sa ne bucuram de o vedere splendida a unei camere web pozitionate cu vedere directa spre varful munteluui. Camera e operationala zilnic intre 6.30 si 17.30, ora Nepalului si poate fi accesata pe evk2.cnr.org.