Cum iti construiesti propriul site in 7 pasi

Pasul 1 - Gazduirea

Hosting-ul este locul in care isi are baza site-ul tau si toate paginile web. Daca construiesti un site web de pe computerul personal si nu il muti in zona on-line, este oarecum inutil. Astfel, nimeni nu va putea vreodata sa-l vada. Deci, primul lucru pe care vei dori sa-l faci este sa gasesti un furnizor de hosting Web.

Cei mai multi oameni opteaza pentru Web Hosting gratuit, fara sa se gandeasca prea mult, dar nu isi dau seama ca pot exista dezavantaje pentru o astfel de gazduire. Nu ai intotdeauna la fel de mult spatiu (necesar pentru a rula anunturile pe site) si te poti trezi cu anumite limite. Asigura-te ca ai citit termenii si condintiile inainte de a te apuca de crearea site-ului.

Pasul 2 - Ai nevoie de un nume de domeniu


Nu ai nevoie de un nume de domeniu pentru a pune un site pe web. Poti pune un site pe un hosting gratuit sau chiar platit, fara un nume de domeniu. Insa, trebuie sa iei in calcul ca, un nume de domeniu bine ales ofera branding suplimentar pentru site-ul tau si usureaza munca oamenilor cand trebuie sa-si amintească URL-ul.

Pasul 3 - Planul site-ului tau

Odata ce ai ales un domeniu, poti incepe planificarea site-ului. Pentru asta, ai nevoie sa stabilesti:

Tipul site-ului - cele mai multe site-uri sunt de stiri / informatii, vanzare de produse sau site-uri de referinta. Ca atare, ele au fiecare un accent usor diferit.

Navigarea - navigarea afecteaza arhitectura informationala a site-ului.

Continutul - paginile pe care urmeaza sa le construiesti.

Pasul 4 - Construieste-ti site-ul pagina cu pagina

Construirea unui site web impune lucrul pe o singura pagina la un moment dat. Pentru a-ti construi site-ul ar trebui sa fii familiarizat cu:

Design-ul de baza - elemente profesionale de design

HTML - HTML este piatra de temelie a unei pagini Web. Desi nu este absolut necesar, vei face mai bine daca inveti HTML-ul, decat daca nu o faci.

CSS - CSS este piatra de temelie a aspectului paginilor.

Editorii de pagini web - gasirea editorului perfect pentru nevoile tale te va ajuta sa inveti despre design, HTML si CSS.

Pasul 5 - Publicarea site-ului

Ca sa publici site-ul, trebuie sa indeplinesti cu strictete primii 4 pasi. Abia apoi, esti gata sa-l scoti la apa. Poti face acest lucru fie cu instrumentele care vin cu serviciul de gazduire sau cu clienti FTP.

Pasul 6 - Promovarea site-ului


Cel mai simplu mod de a-ti promova site-ul este prin optimizarea motorului de cautare  (SEO). Astfel, vei fi ajutat sa te claseazi in motoarele de cautare. Acest lucru poate fi foarte dificil uneori, dar este ieftin si poate duce la rezultate bune.

Alte modalitati de a-ti promova site-ul includ: e-mail, publicitate dar si prin cale orala. Ar trebui sa incluzi URL-ul la sfarsitul corespondentei profesionale si ori de cate ori ai ocazia, prin alte mijloace. Trece, dnews.ro - spre exemplu - la sfarsitul fiecarui mail, alaturi de datele de contact.

Pasul 7 - Mentinerea si intretinerea site-ului

Intretinere poate fi partea cea mai plictisitoare din web design, dar, este necesara pentru mentine site-ul in fruntea clasamentului. Prin urmare, ar trebui sa lucrezi la dezvoltarea de continut in mod regulat.