Un final fericit

Cu totii preferam povestile cu “final fericit”, iar cei care inca mai cred in oameni si in puterea lor de a schimba bucatele din lume, le pot spune ca cea mai importanta in viata noastra este credinta. Ca este vorba de un film pe care-l urmarim entuziasmati sub lenjerii de pat sau ca este vorba de un eveniment petrecut alaturi de cei dragi, finalul fericit reprezinta reperul de a fi indulgenti, rationali dar in acelasi timp cu zambetul pe buze si ganduri senine.

Cele mai sincere povesti sunt acelea in care personajele desi isi vopsesc obrajii cu sinceritate nu poarta masti. Cum exista posibilitatea de a te ascunde dupa albul greselii, dupa perdeaua nazuintei sau dupa lenjerii de pat sub caldura confortului, exista si sansa de a ti se dezvalui sub forma experientelor, cunoasterea unor viziuni alternative.

Nu este capat de drum povestea nici unui om pentru ca orice fir epic poate fi innodat prin mosteniri si mostenitori. Ceea ce lasi in urma este ceea ce va putea vorbi pentru tine si va spune cum finalul unei povestiri reprezinta inceputul alteia.

Permanent invatam sa supravietuim iar una dintre tehnici este fericirea. Cum seara este cel mai bun sfetnic, in confortul unor lenjerii de pat si lumina lunii totul devine “illuminator”. Alternativa ratiunii impletita cu cea a sinceritatii ne vorbeste despre povestile cu final fericit si despre posibilitatea confirmarii lor prin ceea ce lasam in urma noastra.

Un final fericit in viata noastra reprezinta mai mult decat a ne gasi impliniti si mai putin decat a cerceta continuitati. O incursiune in viata fiecaruia ce se dovedeste a fi multumitoare reprezinta confirmarea ca viata este ofertanta din punctual de vedere al alegerilor si al cailor ce trebuiesc urmarite. Trasand linii de plecare dar si repere valorice are o importanta pentru formare dar si pentru filosofia a ceea ce reprezinta un “happy end”.