Vacanta la ski in Franta

Chamonix, Courchevel, Val Thorens, Val d’Isere, Valmorel, Tigne, Avoriaz… sunt nume care suna cunoscut nu numai schiorilor din intreaga lume, ci si celor care nu au un hobby din a merge la ski. Sunt statiuni care si-au creat un renume in turism, gratie serviciilor de cea mai buna calitate pe care le ofera, gratie partiilor de ski adecvate tuturor nivelurilor de experienta, dar si datorita numeroaselor posibilitati de cazare. Sunt statiuni care reusesc gratie unor oferte ski imbatabile sa aduca un numar urias de turisti in sezonul de iarna in Franta, una dintre cele mai faimoase destinatii europene cand vine vorba de pasionati de ski.

Daca ar trebui sa aleg care dintre aceste statiuni, la fel ca si multe altele care atrag turistii catre Franta, este mai buna, ar trebui sa fac o nedreptate, pentru ca fiecare dintre statiunile franceze are ceva inedit, ceva particular de oferit turistilor, si fiecare se evidentiaza prin ceva anume. Daca pentru turisti apartinand tuturor nivelelor de pregatire (de exemplu pentru grupuri mixte) cele mai bune alegeri vor fi intotdeauna Courchevel, La Plagne, Les Arcs, Alpe D’Huez, Meribel sau Val Thorens, expertii se vor indrepta catre Chamonix, Les Deux Alpes, Tignes sau Val D’Isere. Pentru cei de nivel mediu optiunile sunt mai numeroase, ei putand opta si pentru destinatiile pentru avansati dar si pentru destinatii ca Megeve, Morzine sau Valmorel. Pentru familii, datorita facilitatilor speciale pentru acestea, ideal este sa optezi pentru Peisey Vallandry. Toate aceste destinatii ofera si o serie intreaga de posibilitati de petrecere a timpului in afara partiei de ski, restaurante de exceptie si unele dintre ele si o viata de noapte vibranta, ceea ce le transforma in destinatii perfecte pentru tineri.

Schiatul in Franta nu este ieftin, iar acesta este unul dintre punctele sale in minus, cu toate acestea indragostitii ireversibil de peisajele Alpilor in sezonul de iarna si de atmosfera traditionala nu vor pregeta niciodata sa faca eforturi, fie pentru o vacanta anuala prelungita aici, fie pentru ture de weekend.