Drona disperata sa ne faca un selfie

Dronele nu mai sunt un secret pentru nimeni. Dispozitive inteligente de monitorizare, atac si localizare, dronele au fost folosite la inceput de armata, apoi au fost dezvoltate si drone-aplicatie pentru diferite activitati civile, ele putand chiar transportand oameni in viitorul apropiat.

Mai nou, dronele sunt folosite pentru a avea acces in zone greu accesibile, pentru a filma in salbaticie, a face poze, filmulete de nunta etc. Asta nu a fost decat inceputul pentru ca oamenii din IT si cei care concep gadgeturi s-au ambitionat sa faca si drona portabila si purtabila. Asa a aparut drona care poate fi in marea majoritate a timpului un simplu ceas in genul bratarilor-ceas de la Samsung, insa atunci cand se doreste o poza de grup sau un filmulet funny de la inaltime, drona isi reia atributiile de… drona si incepe sa isi faca treaba ca un profesionist, sa filmeze si sa fotografieze cat poate ea de bine. Cu o camera foto si una video, drona inteligenta sta frumos la incheietura mainii ca un ceas si are ecran ca orice smartwatch si isi prezinta aripile cu cele patru elice micute doar atunci cand stapanul are treaba cu ea. Si pentru ca nu multi adora animalele de companie, drona le poate inlocui cu succes si ne poate urmari cand mergem prin parc, ne poate atentiona daca un hot sau un atacator vrea sa ne faca rau. Dupa ce ne face o poza sau ne filmeaza, drona foarte atasata de oameni se intoarce la locul ei de la mana si isi reia pozitia de stand-by.

Totusi creatorii au vizat mai ales alpinistii care vor sa imortalizeze cele mai tari momente din timpul catararii si cuceririi varfurilor muntoase cele mai tari din lume. In mod obisnuit, nu prea iti arde de poze cand ai sub tine un hau de vreo 2.000 de metri inaltime sau mai mult, insa cu drona inteligenta orice e posibil si tu poti deveni vedeta peste noapte daca postezi pozele si filmuletele pe un blog. Drona este totusi in faza de proiect si imbunatatiri semnificative se mai pot aduce pe parcurs, asa ca gadgetul final se anunta destul de interesant.