Covorase de cauciuc pentru auto

Covorase auto de cauciuc pot fi achizitionate atat in mod traditional din magazinele de specialitate dar mai ales din magazinele online. Indiferent de marca sau brand-ul autoturismului, covorasele de cauciuc sunt un accesoriu de nelipsit. Sunt realizate in functie de forma si de dimensiunea fiecarui model de masina. Cauciucul utilizat pentru fabricarea lor este de o calitate excelenta , placut la atingere, foarte bine finisat, rezistent si durabil.

Covorasele de cauciuc pentru auto sunt proiectate astfel incat incaltamintea sa nu alunece insa sa retina mizeria si apa. Sunt impermeabile, cu o capacitate crescuta de rezistenta atat la temperature joase cat si crescute, la uleiuri sau substante chimice. Atunci cand achizitionam un set de covorase auto, trebuie sa ne asiguram ca este fabricat astfel incat sa retina murdaria si umenzeala si ca sunt de calitate.

Care este scopul utilizarii unui covoras auto de cauciuc? 
Din punct de vedere al utilitatii, covorasele auto din cauciuc au rolul de a proteja impotriva petelor si lichidelor (cu cat masina este mai folosita cu atat sunt mai marri sansele sa se verse o cafea, o sticla sau un pahar de suc, etc) si a murdarie (daca petele pot fi evitate printr-o atentie sporita, in cazul murdariei este mai greu sa intervenim cu actiuni de preventive). In general, covorasele auto din cauciuc beneficiaza de o bordura mai inalta care are rolul de a proteja masina de scurgerea apei de pe incaltaminte. In general sunt rezistente, nu au un miros puternic de cauciuc si un excelent raport calitate / pret.

In general, covorasele auto ne ajuta sa evitam situatiile neplacute ca de exemplu cele care apar atunci cand ploua sau ninge, iar apa se scurge pe langa covorase pe podeaua de mocheta a masinii, ajungand sa faca mizerie, umezeala sau chiar pagube mai mari. Covorasele auto sunt create individual pentru fiecare autoturism si reproduc exact geometria podelei. Este recomandat ca intotdeauna cand faceti o achizitie, indiferent ca discutam despre accesorii pentru auto sau alt tip de produs, sa optati pentru produse originale. Astfel, calitatea este asigurata si nu aveti surprise neplacute. Tarile care produc covorase auto din cauciuc de calitate sunt Cehia, Germania, Polonia sau Slovenia.

In Romania exista magazine online care comercializeaza produse provenind din aceste tari. Sunt de evitat accesoriile auto realizate in China sau Turcia, unde in general primeaza cantitatea si pretul scazut in detrimental calitatii produselor.