Antrenor cu licenta UEFA PRO

Orice antrenor isi propune inca de la inceputul carierei sa fie cel mai bun si sa ajunga pe banca tehnica a unui club cat mai bun si poate al unuia din afara. Desi este un club de fotbal local nu asa de cunoscut, Metalurgistul Cugir se remarca in zona Alba printr-un element aparte: are antrenor licentiat UEFA PRO, titulatura pe care nu multi sunt cei care o au si pentru care trebuie sa existe si anumite rezultate notabile si multa munca. Printre multitudinea de stiri locale Cugir informatia potrivit careia Cristian Coroian a terminat cursurile speciale organizate de Scoala

Federala de Antrenori face nota discordanta avand in vedere ca in Cugir nu prea se intampla mare lucru. Alaturi de el, alti 29 de absolventi ai prestigioasei scoli pot sa se laude cu respectivul titlu, printre ei numarandu-se Bogdan Andone (Astra Giurgiu), Robert Kilin (Cugir), Alexandru Pelici (CSM Rm Valcea), dar si Marius Baciu (Concordia Chiajna). Cursurile despre care s-a scris pe larg in Stiri locale Cugir dureaza un an si patru luni, la finalul lor primindu-se licenta UEFA PRO. Ce avantaje le aduce aceasta licenta celor care o obtin? Antreneaza in prima divizie si in competitii europene, sumele de bani castigate fiind mai mari si prestigiul capatat mai important. Cursurile absorvite, amintite in Stiri locale Cugir, contin workshop-uri in care se discuta despre fitness, prevenirea ranirii pe teren, protocoluri de transfer.

Exista trei nivele de progres, fiecare dintre ele fiind si mai detaliat decat precedentul. Metalurgistul Cugir, clubul de fobtal din Cugir cu antrenor cu licenta UEFA PRO evolueza in Liga a III-a. UEFA PRO este cea mai inalta calificare la care orice antrenor romana spera, asta si pentru ca prin intermediul ei se pot antrena echipe din liga I si din Cupele Europene. Astfel de cursuri sunt utile antrenorilor care sunt la inceput de drum si vor sa capete cunostinte importante pentru a evolua in cariera lor.