Faci relatia ta problematica si mai dificila?

Cand incepi o relatie, viitorul pare roz si amandoi doriti sa dureze o viata de fericire vesnica si multumire cu persoana iubita. Insasi ideea de probleme in relatie ar putea parea straina pentru tine si crezi ca ai gasit partenerul perfect. Cu toate acestea, pe masura ce trece timpul, realitatea problemelor in relatie incepe sa te loveasca. Va certati pentru lucruri mici si lucruri care ar fi fost usor de manevrat mai devreme, acum devenind un iritant major. In mod evident, relatia a intrat in ape tulburi. Toate relatiile au probleme, iar aceste probleme, de obicei, pot fi tratate. Cu toate acestea, exista momente cand actiunile tale pot rupe o relatie fragila si pot conduce la o rupere a legaturii, uneori chiar dincolo de reconciliere. Daca faci oricare dintre urmatoarele lucruri, este timpul sa te opresti acum, daca doriti sa reparati relatia voastra si sa o continuati pe termen lung.

Blamarea celuilalt Petrecem atat de mult timp aratand cu degetul la greselile partenerilor nostri si care ne opresc sa aruncam o privire la propria noastra contributie la problema. Cand relatia voastra are probleme, recunoasteti-va propriile greseli si lucrati in directia stabilirii pasilor chiar inainte de a evidentia esecurile partenerului. Constatarea vinei partenerului tau va face doar mai rele problemele tale in relatie, chiar daca exista destul de multe aspecte la care acesta trebuie sa lucreze. Daca ai nevoie sa raspunzi preocuparilor cu privire la comportamentul partenerului sau alte dificultati, asteapta momentul potrivit sa faci acest lucru fara sa il blamezi pentru problemele tale in relatie.

Suspiciunea in cuplu Suspiciunea este un obstacol principal in relatie. Daca ai obiceiul de a verifica in mod constant mesajele text ale partenerului, e-mail-urile si corespondenta acestuia, deoarece banuiesti in mod constant ca el sau ea ar putea fi infidel(a), atunci problemele in relatie sunt aproate sigur sa mearga din rau in mai rau. Cele mai multe suspiciuni sunt nefondate si, daca petreci ceva timp gandindu-te la radacina acestora, vei vedea ca ele de fapt se afla in propria nesiguranta. Prin urmare, abordarea propriilor probleme se face inainte de a permite suspiciunilor sa distruga relatia. Daca exista un motiv valabil pentru aceste suspiciuni, atunci abordeaza problema calm si abtine-te de la a aduce in mod constant acuzatii in cazul in care s-au dovedit a fi nefondate.

Crizele de nervi Nimanui nu ii place sa fie intr-o relatie cu o persoana care are probleme de temperament sau accese de furie emotionale la cea mai mica provocare. Daca ai o problema in mentinerea temperamentului sau emotiilor sub control, lucreaza la acest lucru pentru ca aceasta poate ruina intr-adevar relatia ta daca nu sunt controlate. Un acces de furie ar putea fi ultima picatura pentru o relatie deja tulburata, si tu cu siguranta nu vrei sa lasi lucrurile sa ajunga la aceasta etapa.

Barfa despre problemele in relatie In timp ce ti-ai putea dori sa te destainui la prieteni, barfa despre problemele tale in relatie este unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poti face in cazul in care relatia ta este deja in dificultate. Lucruri pe care le spui prietenilor comuni ar putea fi trecute intr-o lumina cu totul diferita si ar putea ajunge la urechile partenerului ca ceva absolut contrar a ceea ce ai spus de fapt, si la care nu vei fi capabil sa te aperi oricum. Acest lucru poate rupe relatia intr-un irevocabil. Lucrati la solutionarea problemele voastre in relatie intr-un mod matur. Daca aveti nevoie sa vorbiti cu cineva despre asta, cautati sfatul unui consilier in relatii care sa ajute cuplul.

Urmarirea partenerului Stii ca relatia are probleme si apoi incepi sa te intrebi daca partenerul se indeparteaza de tine pentru ca el sau ea deja se vedea cu altcineva. Suspiciunea duce la paranoia, si vei incepe sa ti urmaresti partenerul. Aceasta poate lua multe forme – urmarirea lui sau ei oriunde merge, verificarea corespondentei si chiar monitorizarea apelurilor telefonice. Acesta este un obstacol imens in relatie si trebuie evitat. Ofera partenerului spatiu, iar spionarea sa nu este semnul unei relatii sanatoase si poate duce la complicatii majore.

Dependenta excesiva Cand ti-e frica sa pierzi persoana draga din cauza unor probleme in relatie, ai putea fi tentat/a sa te agati de el sau ea chiar mai mult. Acest lucru poate duce la un efect contrar din partea sa - cu cat mai mult vei presa partenerul tau, cu atat el sau ea se va trage ma departe. Fiind excesiv de dependent, de asemenea, face ca partenerul tau sa se simta sufocat in relatie si fisurile sa devina mai accentuate. Prin urmare, da partenerului spatiu si rezista tentatiei de a te agata, indiferent de cat de nesigur/a te-ai putea simti.

Prea multa bunatate Desi este bine sa fii dulce, evita sa fii ca zaharina de dulce. Acest lucru inseamna ca atunci cand vezi ca relatia voastra este in dificultate evita sa fii nefiresc de dragastos si bun pentru partenerul tau sau prea supus/a. Acest lucru nu va ajuta. Dimpotriva, partenerul tau va vedea ca nu esti tuu insuti si aceasta il pota indeparta. Fii tu insuti, evitand in acelasi timp lucrurile care ar putea face relatia mai rea dintre voi doi. A fi in contact tot timpul Esti atat de ingrijorat de faptul ca relatia voastra se va rupe complet, incat incepi sa ii reamintesti in mod constant partenerul tau de prezenta ta, fie prin texte, e-mail-uri, mesaje instant, apeluri telefonice sau cadouri. Elimina acest obicei daca vrei sa mentii relatia voastra impreuna. In timp ce faci toate astea din dragoste, aceste actiuni ar putea face partenerul tau sa se indeparteze mai mult de la tine. Un pic mai multa comunicare pozitiva ocazionalae este buna. Cu toate acestea, evitati sa exagerati acest lucru.

Flirtezi cu alte persoane Unii oameni fac greseala de a crede ca in cazul in care flirteaza cu altii, partenerul lor va fi gelos si va lucra la relatia lor. Pentru o relatie deja tulburata, acest lucru poate fi o cauza majora de rupere completa. Daca vei flirta cu alte persoane atunci cand partenerul este deja nemultumit de relatia ta, el sau ea va simti ca aceasta adauga un motiv ca sa te lase si urmatorul lucru pe care il realizeaza este faptul ca relatia voastra este pe duca. Fii fidel partenerului tau si el sau ea se va achita in cele din urma.

A avea o atitudine nepasatoare Avand o atitudine de nepasare va oferi partenerului tau impresia ca nu esti interesat in relatia cu el sau ea. Exista multi oameni care ar putea sa va spuna ca, daca folosesti psihologia inversa pe partenerul tau, el sau ea va reveni la tine. Ei bine, acest lucru ar putea sa functioneze intr-o mica masura. Cu toate acestea, acest lucru va rupe relatia pe termen lung, deoarece raman problemele care stau la baza ei. Prezinta un interes fata de partenerul tau si continua sa lucrezi la relatia voastra. Cand iti pasa, chiar partenerul cel mai nemultumit va arata imbunatatiri. Multi oameni simt ca e nevoie de doi pentru a face o relatie si, prin urmare, ar trebui sa fie doua persoane pentru a repara o relatie care are probleme. Acest lucru este adevarat in cele mai multe cazuri. Cu toate acestea, exista unele cazuri in care acest lucru nu este regula.

Exista momente cand problemele in relatie au impins partenerul la un punct in care el sau ea este vrea sa iasa neaparat din aceasta i. In alte cazuri, ar putea exista circumstante care duc partenerul tau la punctul in care gandirea logica si rezonabila este dificila. In aceste cazuri, este ilogic sa se astepte ca partenerul sa lucreze cu tine cu privire la relatia care era la inceput frumoasa.

Prin faptul ca nu contribuiti in continuare la ruperea relatiei cand faceti lucrurile de mai sus, vei dau partenerul tau o sansa de a se vindeca si sa ajunga la o stare in care el sau ea poate lucra la relatie. Odata ce se ajunge la aceasta etapa, puteti duce lucrurile mai departe impreuna.