Polly Letofsky

In incercarea de a strange bani pentru prevenirea cancerului la san, Polly a inceput sa mearga spre vest pornind din Colorado, in 1999. Calatoria sa a continuat pentru 1.825 de zile, timp in care a calatorit 22.000 de kilometri si a trecut prin 22 de tari si patru continente. In timp ce se deplasa, Polly impingea un carucior pentru copii modificat in care isi tinea tot ce avea nevoie pentru a duce calatoria pana la capat. Polly a ajuns in California, in Noua Zeelanda, a trecut prin Australia, Singapore, Malaezia, a strabatut toata Asia si a ajuns in Europa.

Din Irlanda, a zburat catre New York si s-a intors in Colorado. Calatoria a facut-o in cinci ani si a strans peste 200.000 de dolari americani pentru prevenirea cancerului de san. La mijlocul calatoriei sale a auzit de atacurile sangeroase de la WTC din 11 septembrie 2001 si de invadarea Afghanistanului, ceea ce a determinat-o sa-si schimbe planurile, pentru ca nu avea cum sa calatoreasca prin Pakistan si Iran. Insa Polly si-a continuat expeditia si a reusit sa-si atinga scopul.

Cel mai frumos moment din calatoria sa s-a intamplat pe cand se gasea intr-o regiune pustie din Nordul Australiei, acolo unde o femeie in varsta a alergat catre ea si a intrebat-o daca este doamna care alerga in jurul lumii pentru prevenirea cancerului la san. Cand a aflat ca ea este, femeia si-a ridicat bluza si i-a spus acesteia ca are cancer la san, insa s-a vindecat, in urma cu 40 de ani.