Pasi necesari in lansarea unui nou proiect web

Primii pasi in lansarea unui site web sunt de obicei realizarea unui concept legat de continutul site-ului si apoi a conceptului de web design. Fireste ca sunt putini cei care stiu dinainte cum ar trebui sa arate si ce anume ar trebui facut ca un site sa fie foarte eficient si bine gandit, insa pentru asta s-au inventat companiile care ofera servicii web design. 

Odata ce stim ca dorim sa ne construim un site – fie pentru o afacere, fie unul conceput pentru continut media (articole, stiri, comunicate de presa etc) si stim si ce anume dorim sa contina site-ul respectiv, urmatorul pas este stabilirea bugetului necesar pentru noul proiect la care ne gandim. Dincolo de pretul pentru cumpararea sau inchirierea unui domeniu si pentru hosting, ar trebui sa ne gandim la bugetul pe care il vom aloca propriu zis construirii site-ului. Legat de preturi web design nu este necesara decat o simpla cautare pe internet, iar numarul de firme a caror oferta web design o vom gasi online este una mai mult decat generoasa. Este ideal sa gasim o companie nu atat mare, cat mai ales una cu review-uri cat mai bune, in caz ca nu avem deja alte recomandari de la cunoscuti. Evident, pretul va trebui sa se incadreze in bugetul gandit initial sau sa ne permitem sa suplimentam acest buget daca se dovedeste a nu fi unul realist. 

Odata firma ideala gasita, ceea ce urmeaza este o discutie amanuntita legata de ceea ce ne dorim de la acea firma si ce ne poate oferi, ce ne-am dori sa contina site-ul si ce anume pot face ei pentru ca ceea ce noi cream pentru site sa fie cat mai bine optimizat si cat mai bine promovat online. O parte importanta a discutiei cu firma de web design va viza partea estetica a site-ului, cea care conteaza foarte mult in orice proiect.