Cele mai frecvente 5 greseli de eticheta intalnite in marile restaurante Bucuresti

Fiecare popor are propriile obiceiuri atunci cand vine vorba despre ritualurile de baza cum este luatul mesei intr-un loc public. In Asia se folosesc in multe localuri betisoarele chinezesti ca tacamuri, iar incercarile nereusite si stangace de a apuca mancarea nu sunt vazute cu ochi buni de catre comesenii asiatici.

Din fericire, in majoritatea dintre restaurantele din Bucuresti se folosesc tacamurile traditionale, insa si acestea pot denunta lipsa de cunostiinte ale bunelor maniere. Iata care sunt cele mai frecvente greseli facute de catre persoanele care mananca in oras si denuntate de catre “spionii” nostri din principalele restaurante din Bucuresti.

Dupa ce ai ridicat tacamurile nu trebuie sa le pui inapoi pe masa. Personalul din restaurante Bucuresti este instruit riguros pentru a descifra limbajul tacamurilor, iar lasarea acestora inapoi langa farfurie denota o acuta lipsa de cultura.
 
Condimentele se ofera intotdeauna impreuna. Atunci cand te afli intr-unul dintre restaurantele din Bucuresti si insotitorul iti cere sarea ori alt condiment, eticheta cere sa i le oferi impreuna.
 
Invata care este limbajul corect al tacamurilor inainte de a lua masa in oras:
furculita si cutitul pozitionate lejer intr-un fel de “x”, cu manerele spre tine inseamna “Am luat o pauza”;
 
  • pozitionarea celor doua in cruce inseamna “Astept urmatorul fel”;
     
  • furculita si cutitul asezate una langa cealalta, orizontal inseamna “A fost excelent”, iar asezate vertical inseamna “Am terminat”.
     
  • atunci cand cele doua formeaza un X iar cutitul “taie” furculita inseamna ca bucatarul mai are de invatat arta culinara.

Daca totusi ajungi intr-unul dintre numeroasele restaurante Bucuresti cu specific asiatic, nu freca betisoarele intre ele: asta poate fi interpretat de catre personal ca localul este de proasta calitate. Tot atunci cand te afli intr-un local cu specific asiatic nu aseza betisoarele paralel deasupra castronului.
 
Acestea sunt doar normele elementare de eticheta pe care trebuie sa le cunosti si sa le respecti atunci cand iei masa in public intr-unul dintre marile restaurante Bucuresti sau intr-un mic local de cartier; cand respecti bunele maniere, te respecti pe tine.