Cum poate social media sa prevada viitorul?

Tentativele de suicid. Twitter poate fi folosit pe post de glob de cristal magic care prezice cu mult timp inainte cand un individ vrea sa-si ia viata sau e pe cale sa si-o ia imediat. Rata dintre postarile suicidale, care anuntau suicidul sau tentativele de suicid in America a coincis cu userii activi din spatele lor. Postarile lor aveau cuvinte cheie intrigante si afirmatii care duceau imediat cu gandul la suicid.

Multe postari pe Twitter pot fi si localizate exact iar asistenta medicala poate fi acordata imediat ce a fost depistat pericolul aparitiei unui suicid. Pe viitor, se vrea crearea unor aplicatii care sa notifice personalul medical si cel din scoala pentru a preveni suicidul in randul tinerilor. Conflictul in relatii si divortul. Un studiu recent al Universitatii din Boston a dezvaluit faptul ca utilizarea excesiva a retelelor de socializare este un indicator pentru relatiile care tind sa se rupa si divortul care bate la usa. Cu cat esti mai interesat de Facebook si de relationarea pe reteaua de socializare cu atat relatiile in offline sunt mai proaste si se ajunge la divort. Cei care stau foarte putin sau n-au conturi pe Facebook sunt mult mai fericiti in relatiile offline cu partenerul, anunta studiul cu pricina. Pe de alta parte, utilizarea retelelor de socializare e doar un factor predictiv si nu o cauza directa pentru problemele din cuplu. Pur si simplu sotii nefericiti pot petrece mai mult timp pe Facebook si atat. Efectul devastator al retelelor de socializare e cu atat mai rau daca anii petrecuti de cei doi soti impreuna nu depasesc cifra trei.

La fel se intampla si cu Twitter si utilizarea lui de catre cuplurile cu probleme. In cazul Twitter, numarul de ani petrecuti impreuna nu conteaza-neintelegerile au aparut oricum. Crima locala. Conceptul de politie predictiva castiga teren. Despre ce e vorba? Cu ajutorul postarilor de pe Twitter politia poate sa prezica tipul de crime care apar adesea intr-o anumita zona, un anumit stat. Ce posteaza userii si unde se duc, in ce fel de cercuri se invart post sa prezica in ce fel de crime se pot implica. De exemplu, daca postam ca suntem beti in seara asta si tot se vorbeste pe retelele de socializare de betie, atunci avem indicii despre anumite lucruri care pot duce la crime-deci e o supozitie indirecta. Pot fi prezise fel de fel de abateri de la codul civil si penal, dar nu pot fi prezise incendierea, rapirea sau intimidarea.

Pe baza datelor cu caracter istoric al incidentei faptelor penale in zona si postarile pe Twitter si localizarea lor se pot prezice localizarea viitoare a unor alte fapte penale, asociind, coreland cuvintele cheie din postari cu anumite deviatii, crime. Reducerea aparitiei faptelor penale si crimelor e mai greu de obtinut cu niste statistici si programe speciale, dar cercetatorii si politia lucreaza la asemenea aplicatii.